Wie in Zeeland woont, heeft ongetwijfeld ooit van de naam World of Drinks gehoord; dé drankengroothandel van Zeeland, gevestigd in de hoofdstad van deze mooie provincie. Vanaf bedrijventerrein Mortiere in Middelburg rijden vrachtwagens af en aan om restaurants, hotels, strandpaviljoens, en sportkantines in Zeeland en omstreken van hun drankvoorraad te voorzien. Ik spreek medeoprichter Marco de Vrieze over de ontwikkelingen in zijn mooie bedrijf en zijn ervaringen met Veldsink Advies.

World of Drinks is – net als Veldsink Advies – een echt familiebedrijf. Het bedrijf dat dit jaar 25 jaar bestaat, kent zijn oorsprong in Renesse. Samen met broer Lennert en compagnon Anton opende Marco in 1997 daar zijn eerste slijterij.

world of drinks

In 2000 kwam er een tweede slijterij bij en wel in Zierikzee. In de loop der jaren werden er diverse franchiseconcepten ontwikkeld en openden ze winkels in Middelburg, Krabbendijke en zelfs in de markthal in Rotterdam. Marco: “Ons werk smaakte naar meer. Daarom besloten we al snel om ons niet alleen op de consument te richten maar juist op de zakelijke markt. Sterker nog, toen we ontdekten dat de zakelijke markt ons goed lag, zijn we eind 2009 naar Vlissingen verhuisd en kreeg ons bedrijf echt een groothandelsfunctie. Dit liep zo goed dat we besloten om hier vol mee door te gaan. We verkochten onze franchiseconcepten en verhuisden in 2016 met ons hele bedrijf naar Middelburg, waar we tot op de dag van vandaag met veel plezier onze drankengroothandel voortzetten.”

Familiebedrijf

Marco vertelt met passie over zijn mooie familiebedrijf. Op de vraag wat World of Drinks nou zo uniek maakt, reageert hij enthousiast: “wij zijn in staat om voor ieder wat wils aan te bieden, omdat wij – in tegenstelling tot de meeste andere drankgroothandels – ‘multi-brand’ zijn. Wij hebben meerdere agentschappen en bieden dus meerdere merken aan. Het voordeel hiervan is dat wij onze klant dus niet vertellen wat het beste voor ze is. Dat kiezen ze zélf. Wij zeggen: dit bieden we allemaal. Vertel ons wat het beste bij je past en wij leveren!”

Al pratende ontdekken we dat World of Drinks veel gemeen heeft met Veldsink. Beide hebben we meerdere agentschappen. En vanwege het ruime aanbod kunnen we de klant voorzien van een op maat gemaakt en onafhankelijk advies. Bij de een op het gebied van dranken, bij de ander op het gebied van financiële oplossingen. Bovendien zijn het allebei familiebedrijven. “Dat laatste is geen toeval”, zegt Marco. “Wij zoeken bewust de verbinding met familiebedrijven, omdat we merken dat de passie en visie van familiebedrijven vaak overeenkomen. Zo werken we samen met Swinkels Family Brewers uit Lieshout (het bedrijf achter Bavaria en Swinckels bier), Grolsch Brouwerij, Warsteiner uit Duitsland, Brouwerij Primus Haacht uit België, enzovoort. Allemaal van oorsprong of nog steeds familiebedrijven.”

Wij zoeken bewust de verbinding met familiebedrijven.
Marco de Vrieze

Overleven in coronatijd

Ik vraag Marco naar het effect dat corona heeft gehad op zijn bedrijf. Marco: “Wij leveren enkel aan de horeca en de sport. Laat dat nou net de sectoren zijn die in de coronatijd volledig op slot zaten! Dan lig je als groothandel gewoon stil. Sommige groothandels richtten webshops en drive-thru’s, maar wij zijn daar helemaal niet op ingericht. Daarom hebben wij die periode gebruikt om heel de markt in kaart te brengen en veel aan acquisitie te doen. In eerste instantie voelde het beschamend om mensen te benaderen die ook niets te doen hadden door corona. Maar toen we de schaamte voorbij waren, dachten we: we doen het gewoon. Nu hebben ze tijd! Toen de horeca na de eerste golf open mocht, overhandigden we hen persoonlijk een fles wijn om ze succes te wensen. Ook niet-klanten. Dit kon men erg waarderen. Met deze acties hebben we ontzettend veel nieuwe klanten aan ons bestand toegevoegd, waar we nu de vruchten van plukken.”

Persoonlijk en vertrouwd

Marco en zijn compagnons zijn al bijna 14 jaar klant van Veldsink Advies. In 2008 kwam Marco in contact met Harry Aarnoudse, destijds werkzaam bij Veldsink Advies in Middelburg wat nu Veldsink – Driekleur in Zierikzee is geworden. Marco: “Het voelde meteen heel vertrouwd met Harry. Hij is zeer duidelijk in zijn communicatie en zijn servicelevel is van een hoog niveau. Toen we een kantoor in Zierikzee hadden, waren we nog klein en hadden we geen capaciteit om nevenactiviteiten op te pakken. Alle aandacht ging naar de eigen business. Harry zorgde voor een goed en compleet pakket aan zakelijke verzekeringen waar we nog steeds op kunnen rekenen.
In onze piektijd hebben wij voor zo’n 1,5 miljoen euro aan drankvoorraad staan. Daarnaast hebben we vele transportmiddelen waaronder 8 vrachtwagens en diverse heftrucks. Dan praat je over serieuze bedragen die goed verzekerd moeten zijn. Het is dan heel fijn dat Harry met ons meedenkt en meekijkt of ons verzekeringspakket nog actueel is.”

world of drinks

Wij zijn geen hoppers. Als je een vertrouwd bedrijf gevonden hebt waarbij het goed voelt, ga je voor elkaar door het vuur.
Marco de Vrieze

Veldsink aanbevelen?

Op de vraag of Marco Veldsink Advies zou aanbevelen aan collega-ondernemers, klinkt een volmondig ‘zeker weten’! Marco: “ik heb dat in het verleden ook vaak gedaan. Het was een soort wisselwerking: Harry gaf mij regelmatig tips over nieuwe restaurants waar ik zeker eens moest gaan praten. Ik gaf op mijn beurt aan restaurants door dat je bij Harry moest zijn voor je verzekeringen. Zo hielpen we elkaar.”

“Wij zijn geen hoppers”, vervolgt Marco. “Als je een vertrouwd bedrijf gevonden hebt waarbij het goed voelt, ga je voor elkaar door het vuur. En dat kenmerkt onze samenwerking die we nu al bijna 14 jaar hebben en die we nog graag jaren voortzetten!”

Marco en zijn compagnons zijn al 14 jaar klant van Veldsink Advies

Hoe zorg je goed voor jouw medewerkers die onderweg zijn?

Medewerkers die onderweg zijn voor het werk, lopen ook risico op een ongeval of letsel. Ben je daar als werkgever voldoende op voorbereid?

Lees meer
Marco en zijn compagnons zijn al 14 jaar klant van Veldsink Advies

Goed werkgeverschap? Zorg voor een goede pensioenregeling voor je werknemers!

Als werkgever ben je niet altijd verplicht een pensioenregeling aan te bieden, maar het getuigt van goed werkgeverschap als je dat wel doet.

Lees meer
Marco en zijn compagnons zijn al 14 jaar klant van Veldsink Advies

Hoe regel je als zelfstandig ondernemer of zzp’er je eigen pensioen?

Als zelfstandig ondernemer of zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor een goede pensioenvoorziening. Hoe regel je dat?

Lees meer
Marco en zijn compagnons zijn al 14 jaar klant van Veldsink Advies
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden