Categorieën
- Betalen en sparen85
- Branche5
- De financiële foto10
- Duurzaam16
- Financiële zekerheid69
- Fun1
- Hypotheken95
- Kinderen4
- LevenWonen4
- Lifestyle2
- Maatschappelijk ondernemen1
- Medewerkers15
- Onderneming55
- Overig25
- Pensioen29
- Preventie18
- RegioBank50
- Reizen6
- Risico voorkomen3
- Risicopreventie17
- Sparen11
- Verzekeren35
- Verzekeringen99
- Wonen34
- Zakelijk62

Welke droom heb jij voor je huis?
Je wil graag wonen op een plek die helemaal bij je past. Je hebt een beeld in je hoofd van jouw ideale woonsituatie. Dat is voor iedereen weer anders en soms is je huidige huis het nog nét niet. Je kunt het wel helemaal eigen maken met bepaalde keuzes. Ga je verbouwen, verduurzamen of verhuizen? Of misschien wel alle drie? Wat jouw droom ook is, met financieel advies op maat komt die droom dichterbij dan je denkt.

Nieuw huis, nieuwe hypotheek?
Wist je dat je een (lage) hypotheekrente mogelijk mee kunt nemen als je een nieuwe woning koopt? Je hoeft namelijk niet altijd een nieuwe hypotheek af te sluiten als je verhuist. Met de meeneemregeling, ook wel bekend als verhuisregeling, neem je de huidige rente en de rentevaste periode van je lening mee naar je nieuwe woning.

Scheiden of uit elkaar? Zo helpt een adviseur je
Bij een scheiding moet je veel belangrijke beslissingen nemen voor je eigen toekomst op een keerpunt in je leven. Dan is het prettig om professionele hulp te krijgen van een adviseur die objectief naar jouw situatie kijkt. Iemand die met je meedenkt, de dingen voor je op een rijtje zet en je adviseert.

Overwaarde op je huis? Zo zet je die in
Veel huizenbezitters hebben overwaarde op hun huis, dus jij mogelijk ook. Maar wist je dat verkopen niet altijd nodig is om de overwaarde op je huis te benutten? Zet de overwaarde bijvoorbeeld in voor een verbouwing of de verduurzaming van je huis of als aanvulling op je pensioen.

Goed voorbereid jouw nieuwe thuis vinden
Heb je plannen om een huis te kopen? Bezoek dan de NVM Open Huizen Dag. Tijdens deze dag kun je meerdere huizen op dezelfde dag bezichtigen, waarbij de huiseigenaar zelf een rondleiding geeft. Op 1 april, tussen 11:00 en 15:00 uur, wandel je zonder afspraak en geheel vrijblijvend binnen bij deelnemende woningen.

Deze 6 subsidies helpen jou om te verduurzamen
Je kunt als woningbezitter bijna niet meer om verduurzamen heen. De hoge energiekosten helpen mee in de beslissing om er nú werk van te maken. Maar hoe ga je dat financieren? Met deze 6 subsidies geeft de overheid je een extra zetje in de rug om met verduurzamen aan de slag te gaan.

Veranderingen bij familiebankleningen
Een van de wijzigingen die de overheid dit jaar heeft doorgevoerd, is de wijziging in box 3 van het belastingstelsel. Dit heeft ook gevolgen voor de familiebankconstructie. Heb jij een familiebanklening of familiehypotheek verstrekt aan je kind(eren) of andere familie? Lees dan even verder.

Dit verandert er in 2023 voor jouw portemonnee
2023 is van start! En ook dit jaar merk je een aantal veranderingen in je portemonnee. Denk aan de verhoging van de zorgpremie, het prijsplafond op energie en de verhoging van het minimumloon. In dit artikel geven we je een update van de belangrijkste veranderingen.

Kun je je huis kwijtraken als je de hypotheek niet meer betaalt?
Heb je een eigen huis, dan heb je waarschijnlijk ook een hypotheek afgesloten. Om deze lening te kunnen aflossen betaal je maandelijks een bepaald bedrag aan rente en aflossing. Maar wat gebeurt er als je de hypotheek niet meer kunt betalen? Bijvoorbeeld omdat je in financiële problemen bent gekomen. Kun je dan je huis kwijtraken?

Let op: de ‘jubelton’ gaat verdwijnen
Ben je in de gelukkige positie om je kind(eren) financieel te kunnen helpen met de aanschaf van een eigen woning? Houd er rekening mee dat de regelgeving rondom deze schenkingsvrijstelling gaat veranderen.

Recreatiewoning in Nederland kopen? Zo financier je dat!
Ben je tijdens je vakantie op die heerlijke plek geweest en zou je daar eigenlijk wel vaker naartoe willen? Misschien kun je er wel een vakantiehuisje kopen. Droom je hiervan? Hoog tijd om je financiële mogelijkheden te onderzoeken.

Een huis kopen zonder spaargeld: kan dat?
Sinds enkele jaren is het niet langer mogelijk om de ‘kosten koper’ mee te financieren met je hypotheek. Dit bedrag die je dus zelf in te leggen. Daar bovenop zijn er nog meer kostenposten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een huis. Is een huis kopen zonder spaargeld dan nog realistisch?

Extra hypotheekaflossing nu extra interessant
Door de stijgende hypotheekrente kunnen sommige huizenbezitters op dit moment gratis aflossen op (een groter deel van) je hypotheek. Hoe dit zit, leggen we je graag uit.

Duurzame voornemens? Zo krijgt je huis een beter energielabel
Een energielabel geeft inzicht in hoeveel energie je huis verbruikt. Valt jouw label tegen? Dan is het slim om je huis zuiniger te maken. Wij helpen je bij het kiezen van de beste maatregelen voor jouw huis.

Auto in private lease heeft nog meer impact op je hypotheek
Sta je op het punt om binnenkort een huis te kopen maar wil je ook graag een private-leaseauto rijden? Kijk dan goed naar de impact die je leaseauto heeft op jouw maximale hypotheekbedrag. Sinds 1 april 2022 telt het totale leasebedrag mee in de berekening van je maximale hypotheek. Dat scheelt nóg meer leenruimte dan voorheen.

Hypotheek oversluiten zonder boeterente? Rentestijging biedt kansen
De hypotheekrente zit in de lift. Wist je dat dit kansen biedt? De mogelijkheid om zonder boeterente je hypotheek over te sluiten, komt hiermee dichterbij.

Plannen om je huis te verduurzamen? Zo financier je de verbouwing
Een energiezuinig en duurzaam huis heeft voordelen voor zowel je portemonnee als het milieu. Ben je van plan om op korte termijn je huis te verduurzamen? Weet dat er interessante mogelijkheden zijn voor de financiering van de verbouwing.

Is je woning meer waard? Check de hypotheekrente!
Heb je een hogere WOZ-waarde binnengekregen van je gemeente? Bekijk dan eens wat dat doet met de verhouding van jouw hypotheekschuld ten opzichte van de marktwaarde van je huis. Heb je een (grote) aflossing gedaan, doe dan hetzelfde. Kom je namelijk in een lagere risicoklasse terecht, dan kan de hypotheekrente mogelijk omlaag.

Je hebt extra geld: is aflossen op de hypotheek de beste keuze?
Je hebt een dusdanig bedrag tot je beschikking dat het zonde is om dat op een spaarrekening te laten staan. Je wilt er iets mee doen. Heb je een eigen huis, dan denk je al snel aan (extra) aflossen op de hypotheek. Zo gaan de maandlasten omlaag en dat is fijn. Toch? Maar is aflossen wel de meest verstandige keuze?

Er valt een inkomen weg: wat betekent dat voor je hypotheek?
Een huis gekocht op basis van twee salarissen? Weet dat daar een risico aan zit. Wat als een van jullie salarissen wegvalt door bijvoorbeeld werkloosheid of arbeidsongeschiktheid? Of nog erger, als een van jullie komt te overlijden. Je kunt er nú al iets aan doen om ervoor te zorgen dat je op zo’n moment een vangnet hebt.

Veel geld kwijt aan huur, maar kopen lukt niet? Pak dan nú je kans!
Ben jij uitgekeken op je huurappartement of betaal je gewoonweg veel te veel huur naar je zin? Dan is kopen een logische vervolgstap. Maar wat als je dat volgens de huidige leennormen nog niet is gelukt? Dít is je kans om opnieuw een poging te wagen.

Vind je droomhuis met deze checklist
Droom je van een nieuw huis? Zet dan eerst eens je woonwensen op een rij. Waar moet het huis (minimaal) aan voldoen, hoe duur mag het huis zijn, in welke omgeving wil je wonen en hoe hoog mag de hypotheek zijn? Een checklist helpt hierbij!

Feeling blue? Zo voel je je beter tijdens Blue Monday!
Het is Blue Monday. Voel jij je vandaag ‘blue’? Dan gaan we daar iets aan doen! Wij zetten een aantal dingen op een rij waardoor je Blue Monday vrolijk kunt afsluiten en dinsdag als Happy Tuesday kan beginnen.

Wat verandert er vanaf 2022 voor mij?
Zoals ieder jaar verandert er ook na de jaarwisseling 2021/2022 het een en ander in wetten en regelgeving. We zetten er een aantal voor je op een rijtje op het gebied van wonen, werken en inkomen.

Steeds meer hypotheekaanvragen voor senioren
Naar verwachting zijn senioren over enkele jaren een nog veel belangrijkere groep op de hypotheekmarkt. Dit komt door de (dubbele) vergrijzing en de verwachte afname van het aantal woningverkopen en oversluiters. Maar ook doordat ouderen door de sluiting van de bejaardentehuizen langer thuis blijven wonen.

Kan ik als zzp’er een hypotheek afsluiten?
Als zzp'er kon het behoorlijk lastig zijn om een hypotheek te krijgen. Inmiddels zijn de tijden veranderd en wordt er meer rekening gehouden met de positie van een zzp'er. In dit artikel vertellen we meer over de mogelijkheden.

Wel of geen aankoopmakelaar?
Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen? Wat doet een aankoopmakelaar? Bij het zoeken, bezichtigen en kopen van een koophuis komt er veel op je af. Een makelaar kan je ondersteunen bij alle stappen. Bekijk de voor- en nadelen en ontdek wat hij precies voor je kan betekenen. Zo kun je goed bepalen of je wel of geen aankoopmakelaar inschakelt.

Wonen op het platteland iets voor jou?
Krijg je energie van een leven in een bruisende stad, of zoek je liever de rust op van het platteland? Dat verschilt natuurlijk per persoon. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Huis verbouwen? Vergeet deze zes dingen niet
Een nieuwe badkamer, ruimere keuken of baby op komst. Wat de reden van een verbouwing ook is, aan deze zes dingen moet je zeker denken.

Het hypotheekgesprek voorbereiden: 7 tips
Een eigen huis: de grootste uitgave van je leven. Logisch dat je wat hulp nodig hebt bij het regelen van de hypotheek. Een goede hypotheekadviseur helpt je de juiste keuzes te maken, zodat je prettig kunt wonen. Nu, en over dertig jaar. We geven je 7 tips voor een goede voorbereiding op het hypotheekadviesgesprek.

Overwaarde op je huis: hoe haal jíj geld uit je stenen?
Je woont al jaren in hetzelfde huis en ziet dat het in de loop van de tijd flink in waarde is gestegen. Heb je een (flinke) overwaarde op je woning dan kun je daar gebruik van maken om bijvoorbeeld je (pensioen)inkomen mee aan te vullen of om een verbouwing te financieren. Hoe haal je dat geld uit je stenen?

Hypotheekrenteaftrek daalt: hoe richt je je hypotheek hier het slimst op in?
De hypotheekrenteaftrek wordt in veel situaties afgebouwd. Ben je grootverdiener? Dan ontvang je mogelijk nóg minder aftrek. Misschien zijn er andere fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden voor handen? Goede reden om je eens vrijblijvend door ons te laten adviseren.

Hoe kan familie je helpen bij het kopen van je droomhuis?
Voor steeds meer jongeren is het in deze tijd lastig om een huis te kopen. De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters tot 35 jaar maakt gelukkig meer mogelijk, maar alle hulp bij de financiering is welkom. Naast een bancaire geldverstrekker kan ook je familie helpen om je droomhuis te bemachtigen. Hoe dat werkt? Er zijn verschillende opties mogelijk.

Overlijdensrisicoverzekering bij een hypotheek: een must of niet?
Een overlijdensrisicoverzekering (orv) sluit je vaak af als je ook een hypotheek voor je woning afsluit. Daarmee vang je het financiële risico voor je nabestaanden op, als je komt te overlijden.

Koop jij je eerste huis? Houd dan hier rekening mee
Klaar voor het kopen van je eerste huis? Voordat je allerlei droomhuizen gaat bekijken, is het belangrijk om te weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Bovendien zijn er nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden voordat je de sleutel van je eigen paleisje in ontvangst kunt nemen.

Meer kans op de woningmarkt voor starters en doorstromers
Huizenkopers, jonger dan 35 jaar, die een huis kopen om daar zelf in te gaan wonen, betalen daar vanaf 1 januari 2021 eenmalig geen overdrachtsbelasting meer over. Vanaf 1 april 2021 geldt vervolgens de aanvullende voorwaarde dat de woning niet duurder mag zijn dan vier ton. Wij vertellen je alle ins & outs.

Veldsink Groep neemt Van Bruggen Adviesgroep B.V. over
Veldsink Groep heeft alle aandelen van Van Bruggen Adviesgroep b.v. overgenomen. De franchiseformule uit Apeldoorn blijft als zelfstandig merk en formule actief in de markt van financieel advies. Binnen de Veldsink Groep zal Van Bruggen Adviesgroep samen met NBG deel uitmaken van de nog op te richten Nederland Hypotheek Groep.

Is een lagere WOZ-waarde daadwerkelijk gunstig voor jou?
Als je een eigen woning hebt, dan zal je onlangs een brief hebben ontvangen van je gemeente met de WOZ-waarde van jouw woning voor 2021. Denk je dat de WOZ-waarde te hoog is ingeschat, dan kun je hier binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ-beschikking bezwaar tegen maken. Maar doe dit niet te snel, want een hoge WOZ-waarde kan ook gunstig uitpakken!

Wat zijn jóuw belangrijkste hypotheekvoorwaarden?
Bij het uitzoeken van een hypotheek is het heel verleidelijk om te kiezen voor de aanbieder met de laagste rente. Maar de voorwaarden spelen een minstens zo grote rol! Deze kunnen behoorlijk van elkaar verschillen en het ligt aan je persoonlijke situatie wat voor jou belangrijk is. Aan welke belangrijke voorwaarden moet je dan denken? Wij zetten ze voor je op een rij.

Starters op de woningmarkt: hoe bemachtig je zo snel mogelijk je eerste huis?
Je hoort het vaak: starters die worstelen met het feit dat ze geen hypotheek kunnen krijgen, terwijl ze wel iedere maand een hoge huur ophoesten. Wat zijn de mogelijkheden om toch dat eerste huis te kunnen kopen?

Hoeveel eigen geld heb je nodig om een huis te kopen?
Wie als starter een huis wil kopen, kan tegenwoordig niet meer zonder eigen geld. We vertellen je graag waar je rekening mee moet houden.

Welke rente kies ik voor mijn hypotheek?
Zet je de rente vast voor een aantal jaar of kies je voor een variabele rente, die maandelijks wijzigt? Heb je al een hypotheek? Dan kun je vlak voor de afloop van de bestaande rentevaste periode een keuze maken voor een nieuwe periode. Tenminste, als deze niet langer is dan de resterende looptijd van de hypotheek. Wij vertellen je met welke zaken je rekening moet houden.

Checklist huis bezichtigen
Hoe ga je gericht op zoek naar je droomhuis en zorg je dat je een huis koopt waar je geen spijt van krijgt? Zet dan eerst eens je woonwensen op een rij. Waar moet het huis (minimaal) aan voldoen, in welke omgeving wil je wonen, hoe duur mag het huis zijn en hoe hoog de hypotheek? Een huis bezichtigen met een checklist helpt!

Hulp bij je hypotheek van ouders, gemeente of verkoper
Je hebt een heel mooi huis op het oog. Maar het is nét iets te duur. Helaas heb je te weinig eigen geld of inkomen voor de hypotheek. Dan is er soms toch een oplossing. Bijvoorbeeld met een schenking of lening van je ouders of familie of met hulp van de gemeente of verkoper.

Gehaast een huis kopen? Blijf opletten!
Ondanks corona blijft de huizenmarktkrapte aanhouden. Om te voorkomen dat een huis voor je neus wordt weggekaapt door een andere koper, kan het verleidelijk zijn om af te zien van een bouwkundige keuring of een financieringsvoorbehoud. Want ach, het huis ziet er toch goed uit? Maar pas op: dit kan je duur komen te staan. Wij leggen graag uit waarom.

Wat betekenen de nieuwe regels rondom hypotheken voor jou?
Tijdens Prinsjesdag op 15 september jl. heeft het kabinet nieuwe plannen bekendgemaakt op het gebied van hypotheken die in 2021 moeten gaan gelden. Voor de meeste mensen is het nogal veel informatie en vaak ook onduidelijk wat het concreet betekent. Daarom nemen wij je graag kort mee door de belangrijkste voorgestelde wijzigingen.

Op huizenjacht? Ga praten met je adviseur!
Online naar huizen zoeken heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Op Funda tover je met een druk op de knop alle koophuizen tevoorschijn die aan je wensen voldoen. En voor je budget vertrouw je op een van de vele sites waar je heel makkelijk je maximale hypotheek kunt berekenen. Je vult het eigen inkomen en dat van je partner in, en er rolt een bedrag uit. Grote kans dat dát het bedrag is waarmee je op zoek gaat op Funda. Liefst nog ietsje hoger, want er valt natuurlijk altijd te onderhandelen.

Waarom je dit jaar nog een energielabel aan moet vragen
Een energielabel geeft informatie over de energieprestatie van je woning. Alle woningen in Nederland hebben er een. Dit is in veel gevallen nog een voorlopig label. Wij raden je aan om deze nog vóór 31 december om te zetten in een definitief label. Waarom? Dat leggen we je graag uit.

Vier redenen om eerst op hypotheekgesprek te gaan
Is jouw huis nog wel jouw droomhuis of zit je op internet al stiekem te gluren naar huizen die veel meer bij jouw woonwensen passen? Wie serieus op zoek is naar een (nieuwe) koopwoning, doet er verstandig aan om eerst een gesprek te plannen met een hypotheekadviseur. Wij vertellen je waarom.

Ontbindende voorwaarden: wanneer wordt het bod en koopcontract bindend?
Je ziet je droomhuis en doet een bod. Vanaf dan ben je in onderhandeling. Er is weinig tijd om na te denken. Is je eerste bod meteen bindend of kun je daar nog onderuit? Wat zijn ontbindende voorwaarden van het koopcontract? Lees meer over je rechten.

Onderhandelen over een huis moeilijk? Niet met deze tips!
Je hebt hét huis gezien dat voldoet aan (bijna) al je woonwensen. Hoe wordt dit huis van jou zonder dat je teveel betaalt? Zorg dat je goed de onderhandeling over de woning in gaat met onderstaande tips.

Deze factoren hebben invloed op je hypotheek
Je wilt een huis kopen, maar kan dat ook in jouw situatie? Ontdek welke zaken invloed hebben op je hypotheek. We zetten er acht voor je op een rij.

Verbouwen of verhuizen? Zo maak je de goede keuze.
De keuken is gedateerd en je komt ruimte tekort. Wat nu? Tijd om te verhuizen, of is verbouwen ook een optie? Wij hebben een test voor je opgezet. Zo weet je meteen wat voor jouw situatie de juiste keuze is.

Bouwkundige keuring: een goede investering?
Je wilt een huis kopen en hebt dé ideale woning gezien. Het liefst zet je meteen je handtekening. Maar hoe weet je of je geen huis koopt met gebreken of bouwfouten? Hiervoor kun je een bouwkundige keuring laten doen. Dit kun je opnemen als ontbindende voorwaarde in het koopcontract en gebruiken in je onderhandeling.

De voordelen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
Kom je in aanmerking voor een hypotheek met NHG? Dan is het verstandig om dit altijd te doen. Het geeft je namelijk meer zekerheid en levert ook nog eens rentevoordeel op. Wij vertellen je er meer over!

Woningmarkt explodeert: hoe regel je het snelst een hypotheek?
Hypotheekverstrekkers hebben momenteel de handen vol aan het toetsen van hypotheekaanvragen. Vóór de corona-uitbraak was de wachttijd voor de consument gemiddeld twee werkdagen, nu is dat opgelopen tot zeven. Hoe regel je het snelst een hypotheek voor jouw droomhuis?

Hypotheek met BKR? Bekijk hier de opties
Inkomsten, uitgaven, schulden, spaargeld: het heeft allemaal invloed op hoeveel je kunt lenen om een huis te financieren. Toch kun je ook mét een BKR-registratie een hypotheek afsluiten. Wij vertellen je er meer over.

Wat is het eigenwoningforfait?
Voor het bezit van een eigen woning wordt in box 1 een bedrag bij je inkomen opgeteld, dat is het eigenwoningforfait. Dit geldt niet voor een vakantiewoning, deze valt in box 3. De hoogte van het eigenwoningforfait hangt af van de WOZ-waarde. Iedere gemeente bepaalt jaarlijks deze waarde van het huis.

Welke rente kies ik voor mijn hypotheek?
Zet je jouw rente vast voor een aantal jaar of kies je voor een variabele rente, die maandelijks wijzigt? Hier moet je op letten als je kiest voor een (nieuwe) rente.

Hypotheek oversluiten: de 5 meest gestelde vragen
Zette je jaren geleden de hypotheekrente vast? Dan betaal je misschien wel twee of drie keer zoveel rente als het huidige lage tarief. Je hypotheek oversluiten kan dan een goede oplossing zijn. Of oversluiten voor jou voordelig is, is wel afhankelijk van de huidige hypotheek, de resterende looptijd, de voorwaarden en de kosten die bij oversluiten gerekend worden. We zetten de meest gestelde vragen op een rij.

Van bod tot koopcontract. Wanneer wordt het bindend?
Koophuizen zijn vaak liefde op het eerste gezicht. Bij de bezichtiging weet je het meteen: dit is 'm! Dan ga je een bod uitbrengen. Hoe werkt dat? Is het eerste bod meteen bindend? Wanneer ben je in onderhandeling met de verkoper? Wat zijn jouw rechten als koper? We leggen het graag even uit.

Verhuisd? Zo maak je snel contact met de buren
Verhuizen naar een nieuwe buurt. Dat betekent naast een heleboel geregel, geklus en gesjouw ook: nieuwe buren. En je woont nog jaren naast hen. Dit zijn de mensen waar je je planten aan toevertrouwt als je op vakantie bent en die de reservesleutel van je huis bewaren. Goed contact is daarom waardevol. Maar hoe pak je dat aan?

Zo ben je andere woningkopers voor
Soms zie je een woning op Funda die helemaal aansluit bij jouw woonwensen. Maar als je dan de makelaar belt, blijkt dat andere geïnteresseerden je al voor waren. Een tegenvaller, aangezien je moet concurreren met andere mogelijke kopers. Hoe zorg je ervoor dat je snel kunt toeslaan, zodat jij juist diegene bovenaan de lijst bent?

Als starter op zoek naar een woning? Deze tips helpen je
Het is behoorlijk druk op de woningmarkt. Potentiële kopers verdringen zich rond te koop staande panden. Voor veel starters is het daardoor extra lastig het huis van hun dromen te kopen. Ze sluiten achter in de rij aan. Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn. Met deze tips kom je als starter een heel eind.

Open Huizen Dag: waarom je zeker moet gaan
Ben je op zoek naar een huis? Dan kun je eigenlijk niet om 5 oktober heen, dan is het Open Huizen Dag. Op deze zaterdag kun je namelijk uitgebreid rondsnuffelen in woningen die te koop staan. We geven jou een aantal goede redenen om te gaan én een paar tips.

Wat betekent Prinsjesdag voor jouw portemonnee?
Het gouden koffertje, de koets en natuurlijk de hoedjesparade. Prinsjesdag is een dag vol tradities. Maar het gaat er uiteindelijk om dat het kabinet laat weten hoe het zijn budget het komende jaar verdeelt. Welke sectoren krijgen er geld bij? Wie moet het zuiniger aan doen? Ga je er zelf op voor- of achteruit? Wij lichten er een paar plannen voor je uit.

WOZ-waarde gestegen? Zo check je of het klopt
Elk jaar wordt de hoogte van de WOZ opnieuw bepaald. Op basis van de WOZ-waarde berekent de gemeente hoeveel je aan bepaalde belastingen moet betalen. Wij geven je 4 manieren hoe je de WOZ-waarde kunt controleren. Dan kun je besluiten of bezwaarmaken zin heeft.

Samen iets (lekkers) uitkiezen
Het hypotheekaanbod is net als een snoeppot: vol met verschillende smaken en kleuren. Een keuze maken is lastig. Gelukkig kan een adviseur je daarbij helpen. Als jij de juiste smaak vindt, gaat hij voor je aan de slag.

In vijf stappen van bieden naar tekenen
Bieden op een droomwoning is voor veel mensen het spannendste deel van de huizenjacht. De vijf stappen van het eerste bod tot het koopcontract tekenen. Hoe gaat het in zijn werk – en hoe houd je je hoofd koel?

Op huizenjacht? Ga praten met je adviseur!
Ga voor je op huizenjacht gaat niet zoeken op basis van een snelle online hypotheekscan. Dit bedrag is vaak hoger dan je daadwerkelijk kunt lenen. Ga eerst langs je hypotheekadviseur. Die kan je precies vertellen in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken om teleurstelling te voorkomen.

Zo profiteer je van de stijgende huizenprijs
De prijzen op de woningmarkt blijven hoog. En het einde lijkt nog niet in zicht, volgens economen. De rente blijft laag, wat de aankoop van een woning financieel aantrekkelijk maakt. Als huizenbezitter kun je daarvan profiteren. Hoe? We geven je drie tips.

Sparen, aflossen of investeren in duurzaamheid?
Als je meer inkomsten hebt dan uitgaven, houd je geld over. Maar wat doe je ermee als huiseigenaar? Sparen, je hypotheek aflossen of je huis verduurzamen? Alle drie hebben ze voor- en nadelen.

Welke samenlevingsvorm kies jij?
Het is zover: je gaat samenwonen. Het begin van lekker samen bankhangen, romantische dinertjes en wennen aan elkaars gewoontes. Maar hoe zit het met de financiën? Wat kun je allemaal doen als je gaat samenwonen qua samenlevingsvorm? Wij vertellen het je.

Hypotheek in 2019? Dit gaat er voor jou veranderen!
Heb je een hypotheek of ben je van plan om een huis te kopen? In 2019 zijn de regels voor hypotheken opnieuw aangepast. Zo is de grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verhoogd en kun je extra lenen voor een energiezuinige woning.

Wist je dit al over je hypotheek?
Ook tijdens de looptijd van je hypotheek is het slim om te blijven opletten. Misschien kun je wel besparen op de maandlasten. En wat als je gaat verhuizen of verbouwen? Wij geven je handige info over je hypotheek.

Nationale Hypotheekgarantie in 2019: zo werkt het
Als je een hypotheek wilt afsluiten, is het prettig als dat kan met Nationale Hypotheekgarantie. Niet alleen krijg je dan bescherming als je buiten je schuld om de lasten niet meer kunt betalen, maar je ontvangt ook een korting op de hypotheekrente. Een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) is wel aan een maximum gebonden. Maar goed nieuws: dat maximum stijgt in 2019.

3 dingen die je zelf kunt regelen voor de hypotheek
Wie een hypotheek afsluit, legt bepaalde zaken voor langere tijd vast. Fijn, want dat biedt zekerheid. Maar je financiële situatie kan tussentijds veranderen. Gelukkig zijn er momenten waarop je de hypotheek kunt aanpassen. Wij vertellen je er meer over.

3 manieren om op je huidige hypotheek te besparen
Minder maandlasten aan de hypotheek door middel van te besparen op bijvoorbeeld de hypotheekrente? Daar bestaan een aantal mogelijkheden voor. Wij vertellen je er meer over in dit artikel.

Wat als verhuizen dubbele woonlasten betekent?
Als je een nieuw huis hebt gekocht, maar je oude huis nog niet is verkocht, dan krijg je te maken met dubbele woonlasten. Hoe ga je daarmee om? Wij geven je concrete tips.

Eerste hypotheekgesprek? Neem je ouders mee!
Tijd om het ouderlijk huis te verlaten en naar een eigen woning te gaan? Dan is de volgende stap een eerste hypotheekgesprek. Neem je ouders als ervaringsdeskundigen mee naar dit gesprek, dat heeft namelijk een hoop voordelen!

Nieuw huis kopen? Dit zijn de 6 stappen
Druk bezig in de zoektocht naar je droomhuis? Dat is een hele klus! Waar moet je allemaal rekening mee houden en wat kun je verwachten? Ons stappenplan helpt je op weg.

Vier redenen om éérst op hypotheekgesprek te gaan
Ben je van plan om een huis te kopen? Ga eerst op een hypotheekgesprek. Hier wordt er onafhankelijk geadviseerd en weet je direct hoe je ervoor staat. Wij geven je alvast vier concrete redenen.

Starterslening: voor wie en hoe werkt het?
Als je van plan bent je eerste woning te kopen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden. Omdat de huisprijzen flink kunnen oplopen, biedt een starterslening veel starters een uitkomst.

Kopen van een woning: wat komt er allemaal bij kijken?
Aanstaande zaterdag is het NVM Open Huizen Dag. Voor veel mensen is dit het moment om op zoek te gaan naar hun droomhuis. Het is verstandig om te weten waar je rekening mee kunt houden wanneer je nadenkt over de koop van een woning. Wij vertellen het je!

Overwaarde op uw hypotheek?
Op het moment dat de waarde van een huis hoger is dan de hypotheek die afgesloten is voor dat huis, spreken we van overwaarde. Maar hoe kunt u die overwaarde nu het beste benutten en welke regels gelden er?

Welke invloed heeft een studieschuld op het aanvragen van een hypotheek?
Het studiejaar is voor de meeste studenten weer begonnen. Daarom is het handig om het eens over de gevolgen van een studieschuld te hebben.

Schroef uw hypotheekrente naar beneden, nu het nog kan!
Gezien de fors gedaalde hypotheekrente is het oversluiten van de hypotheek populair onder huiseigenaren. De verwachting is dat de hypotheekrentes op korte termijn weer gaan stijgen. Loopt uw hypotheek al enige tijd, onderzoek dan zeker de mogelijkheden!

Duurzaam wonen: hoe kunt u geld en energie besparen?
Steeds meer mensen treffen energiebesparende maatregelen om te profiteren van meer wooncomfort en lagere maandlasten. Bent u benieuwd welke stappen u kunt zetten voor de verduurzaming van uw woning zodat ook u elke maand geld én energie bespaart?

Fors minder achterstanden bij hypotheken
Volgens de meest recente cijfers van het Bureau Krediet Registratie, BKR, daalt het aantal mensen met een achterstand in de betaling van hun maandelijkse hypotheeklasten sterk. Een positieve ontwikkeling!

Wilt u een woning kopen om te verhuren?
Wilt u een woning kopen om te verhuren? Dan is een woningverhuur hypotheek misschien iets voor u.

Senioren kunnen makkelijker een hypotheek afsluiten
Vanaf 17 juni 2018 veranderen de regels die gelden voor de voor banken verplichte toetsing van de financiële draagkracht van de hypotheekaanvrager. Dat is goed nieuws voor senioren.

Aflossen is (be)sparen. Met een aflossingsvrije hypotheek
Het is verstandig om af te lossen op uw aflossingsvrije hypotheek. Waarom? U zorgt voor minder lasten als uw inkomen straks lager wordt, bijvoorbeeld omdat u met pensioen gaat. Ten tweede bespaart u op uw maandlasten. Uw hypotheek wordt namelijk steeds lager.

De huizenprijzen stijgen al 4,5 jaar op rij
De prijzen van woningen stijgen al geruime tijd. Toch blijft het kopen van een woning voor veel mensen aantrekkelijker dan het huren van een woning.

Wat heeft private lease van uw auto te maken met uw hypotheek?
Uw garage doet u een mooi aanbod voor een nieuwe auto. Niet om deze te kopen. Maar om via private lease aan te schaffen. Dit klinkt misschien aantrekkelijk. Maar pas op wanneer u ook nog een hypotheek wilt afsluiten.

Meer kopers komen in aanmerking voor NHG in 2018
Goed nieuws voor huizenkopers: de kostengrens voor een NHG-hypotheek gaat in 2018 omhoog. Waar de grens ...