De ene autoverzekering is de andere niet: check de voorwaarden

Gepubliceerd op 21 november 2023

Reizen

Als je een auto koopt, krijg je ook te maken met de keuze voor de juiste autoverzekering. Veel mensen kijken vooral naar de laagste premie. Dit kan best een goede optie zijn, maar die keuze kun je niet maken op basis van alleen de prijs. De voorwaarden zijn minstens zo belangrijk.

Om de geschikte verzekering voor jouw auto te kiezen, moet je je verdiepen in de voorwaarden en de dekking. Anders kun je voor vervelende verrassingen komen te staan op het moment dat je de verzekering nodig hebt vanwege een ongeluk of andere schade.

Soorten autoverzekeringen

 • WA-verzekering: dit is de minimale en ook verplichte verzekering die je moet afsluiten voor je auto. De kosten van schade die jij met je auto aan anderen toebrengt kun je hiermee opvangen.
 • Beperkt casco: deze verzekering biedt naast de bovengenoemde WA-dekking ook vergoeding bij diefstal, inbraak en ruit-, brand- of stormschade aan je eigen auto. Schade die je zelf veroorzaakt aan je auto is niet gedekt.
 • All-risk: dit is de meest uitgebreide autoverzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen schade, vandalisme en diefstal. En je dekt alle kosten af voor schade die jij veroorzaakt met je auto: schade bij een ander, maar ook als je schade maakt aan je eigen auto (uiteraard mag hier geen opzet in het spel zijn).

Polisvoorwaarden vergelijken

Hoe bepaal je welke verzekering de beste voor jou is? Om daar een goed idee van te krijgen, ga je de polisvoorwaarden vergelijken. Ga voor jezelf na wat voor jou belangrijk is. Een paar punten waar je op kunt vergelijken:

 • Schadevrije jaren
  Hoe gaat de verzekeraar om met schadevrije jaren? Niet alle verzekeraars geven dezelfde korting of hebben de bonus/malus regeling anders ingericht. Kies je bijvoorbeeld voor de goedkoopste verzekering, dan kan het zijn dat je na één schade ineens toch een hele hoge premie gaat betalen.
 • Gelijkwaardige auto of nieuwwaarderegeling
  Raakt je auto total-loss, dan krijg je de dagwaarde van de auto vergoed, wat misschien niet genoeg is om een nieuwe auto van te kunnen kopen. Met deze regeling kun je een gelijkwaardige (bij een tweedehands auto) of een nieuwe auto terugkopen. Bekijk welke verzekeraar dit aanbiedt.
 • Eigen risico
  Vergelijk welke schade onder jouw eigen risico valt en bij welke schades andere voorwaarden gelden. Bijvoorbeeld als je iemand anders in jouw auto laat rijden. Dit kan ook verschillen per verzekeraar.
 • Keuze schadeherstelbedrijf
  Wil je graag zelf kiezen bij welke garage je auto bij schade wilt laten repareren? Of maakt het voor jou niet uit en maak je gebruik van een schadeherstelbedrijf waar de verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Dit kan bepalend zijn voor hoeveel je uitgekeerd krijgt en de hoogte van je eigen risico.

Ook dan zijn we er voor jou

Ga niet meteen voor de goedkoopste autoverzekering maar vergelijk de voorwaarden van een aantal verzekeraars. De adviseur bij jou in de buurt helpt je hier graag bij zodat jij straks met een gerust gevoel de weg op kunt. Ook dan zijn we er voor jou.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
De ene autoverzekering is de andere niet: check de voorwaarden
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden