Cybercrime en datalekken

Cyberrisico’s zijn allang niet meer alleen van toepassing op bedrijven die veel met ICT doen. Vandaag de dag heeft elke onderneming te maken met cyberrisico’s en cybercrime. De meeste bedrijven hebben tegenwoordig dan ook een cyberverzekering.

Maar wat is er eigenlijk gedekt op zo’n cyberpolis? Vergelijk het met een verzekering tegen inbraak en diefstal. Denk aan de gevolgen van hacken: inbreken in systemen en diefstal van gegevens. Dat is cybercrime. Maar er zijn andere cyberrisico’s, zoals het verlies of lekken van data door een onoplettende medewerker. Een cyberverzekering geeft dekking voor de kosten die u maakt als u door een ander aansprakelijk wordt gesteld voor het verlies van informatie.

Maakt u kosten voor onderzoek, het inschakelen van ICT-specialisten en crisismanagement? Dan worden ook die kosten vergoed.

Sommige verzekeringen bieden u ook de mogelijkheid van een schadevergoeding als uw netwerk tijdelijk niet beschikbaar is.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken

Het laatste nieuws

Zakelijk
De brexit: heeft het gevolgen voor je zakelijke relaties?
03 juni 2019

De brexit: heeft het gevolgen voor je zakelijke relaties?

Het Verenigd Koninkrijk stapt uit de Europese Unie (EU). Waarschijnlijk is dat je niet ontgaan. De oorspronkelijke datum waarbij het Verenigd Koninkrijk de EU zou verlaten was op 29 maart 2019. Dit is al enkele keren verschoven. Vooralsnog is de brexit uitgesteld naar 31 oktober 2019. Indien een organisatie relaties heeft die goederen importeert vanuit het Verenigd Koninkrijk, zal er na 31 oktober 2019 iets gaan veranderen.

Meer nieuws
Cybercrime en datalekken
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ