WIA aanvullende verzekeringen

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de loondoorbetaling bij ziekte en gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Maar als u dat wilt, kunt meer doen voor uw personeel. Bijvoorbeeld met een aanvullende collectieve WIA-verzekering.

Werknemers die voor 35% tot 80% arbeidsongeschikt raken, krijgen vaak te maken met een forse terugval in inkomen. Deze groep heeft een zogeheten restverdiencapaciteit. Dat is de basis voor het vaststellen van de uitkering. Maar in de praktijk blijkt vaak dat werknemers deze verdiencapaciteit niet volledig kunnen benutten.

U kunt hen met een WIA-aanvullende verzekering helpen. Die biedt een aanvulling op de uitkering, zodat de teruggang in inkomen voor uw medewerker wordt opgevangen. Hiermee kunt u een aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarde bieden. U laat zien dat u een betrokken werkgever bent. Bovendien krijgt u ondersteuning bij het re-integreren van uw werknemer.

Voor werknemers met een salaris boven het maximale sociale verzekeringsloon (in 2018 € 4.551,40) kan bovendien de WIA-excedentverzekering een aanvullende uitkering bieden.

De WIA is een ingewikkelde wet met complexe regels. Daarom raden wij u aan om u goed te laten adviseren. Als u meer wilt weten, kunt u altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken. Wij komen graag langs om meer te vertellen.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken

Het laatste nieuws

Onderneming
Bedrijfspand kopen of huren? De voor- en nadelen
30 juni 2020

Bedrijfspand kopen of huren? De voor- en nadelen

Misschien ben je net begonnen met je eigen onderneming of wil je gaan uitbreiden. Dan begint ook de zoektocht naar een geschikt bedrijfspand. Wat vind je belangrijk? Is de locatie alles? Of let je meer op de beschikbare ruimte? Voordat je een keuze kunt maken tussen kopen of huren, is het handig een financieel plan te maken waarin je vast een paar jaar vooruit kijkt. Dat geeft je meer inzicht in de keuze tussen kopen of huren.

Meer nieuws
WIA aanvullende verzekeringen
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ