WIA aanvullende verzekeringen

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de loondoorbetaling bij ziekte en gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Maar als u dat wilt, kunt meer doen voor uw personeel. Bijvoorbeeld met een aanvullende collectieve WIA-verzekering.

Werknemers die voor 35% tot 80% arbeidsongeschikt raken, krijgen vaak te maken met een forse terugval in inkomen. Deze groep heeft een zogeheten restverdiencapaciteit. Dat is de basis voor het vaststellen van de uitkering. Maar in de praktijk blijkt vaak dat werknemers deze verdiencapaciteit niet volledig kunnen benutten.

U kunt hen met een WIA-aanvullende verzekering helpen. Die biedt een aanvulling op de uitkering, zodat de teruggang in inkomen voor uw medewerker wordt opgevangen. Hiermee kunt u een aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarde bieden. U laat zien dat u een betrokken werkgever bent. Bovendien krijgt u ondersteuning bij het re-integreren van uw werknemer.

Voor werknemers met een salaris boven het maximale sociale verzekeringsloon (in 2018 € 4.551,40) kan bovendien de WIA-excedentverzekering een aanvullende uitkering bieden.

De WIA is een ingewikkelde wet met complexe regels. Daarom raden wij u aan om u goed te laten adviseren. Als u meer wilt weten, kunt u altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken. Wij komen graag langs om meer te vertellen.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken

Het laatste nieuws

Betalen en sparen
Recreatiewoning in Nederland kopen? Zo financier je dat!
12 april 2021

Recreatiewoning in Nederland kopen? Zo financier je dat!

Door de onzekere coronaregels van dit moment, zullen er ook dit jaar weer veel vakanties in eigen land worden geboekt. Een recreatiewoning huren is een mogelijkheid, maar wist je dat kopen ook heel interessant kan zijn? De financiering van een recreatiewoning in Nederland kan op verschillende manieren worden geregeld. Kijk wel goed naar je maximaal te besteden budget zonder dat de betaling van je bestaande vaste lasten niet in het geding komt.

Betalen en sparen
Aangifte doen over coronajaar 2020, let op!
12 april 2021

Aangifte doen over coronajaar 2020, let op!

Het is weer zover: de jaarlijkse aangifte voor de inkomstenbelasting. Iedereen die hiervoor een uitnodiging van de Belastingdienst heeft ontvangen, moet – al dan niet met toeslagpartner – aangifte doen. Het wordt je tegenwoordig steeds gemakkelijker gemaakt, aangezien veel gegevens vooraf al ingevuld zijn. Het kan echter nooit kwaad om deze gegevens nog even te controleren; vooral in dit coronajaar met tal van nieuwe regels.

Verzekeringen
Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering past het best bij jou?
06 april 2021

Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering past het best bij jou?

Je hebt als ondernemer gekozen om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) af te sluiten. Verstandige keuze! Zo blijf je verzekerd van inkomsten als je je onverhoopt in zo’n vervelende situatie belandt. Maar hoe sluit je deze verzekering nou af? Een aov is een complexe verzekering waarbij maatwerk van groot belang is. Daarom is het verstandig om van tevoren te bedenken wat je precies wilt verzekeren en waarom. Het inwinnen van deskundig advies op dat gebied helpt je met het maken van de juiste keuze.

Meer nieuws
WIA aanvullende verzekeringen
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ