De Veldsink Wintersportcheck

Ben jij al wintersportklaar?

Plan nu een afspraak!

Ready? – Check ✔ – Go!

Van plan om de sneeuw op te zoeken en op wintersport te gaan dit jaar of volgend jaar? Wat een heerlijk vooruitzicht! Dan ben je toch het liefst bezig met alle leuke dingen die je kan gaan doen tijdens de vakantie? Precies daarom hebben wij de Veldsink Wintersportcheck opgezet! Wij bekommeren ons om de verzekeringen, zodat jij je kunt focussen op de vakantie. Dankzij de Veldsink Wintersportcheck weet je zeker dat je goed verzekerd op wintersport kunt gaan. Ready? – Check ✔ – Go!

✔ Persoonlijk advies op maat
✔ Precies weten waar je aan toe bent qua verzekering
✔ Zonder zorgen op wintersport

De gewone reisverzekering

Het loont de moeite om even met ons naar de reisverzekering te kijken als je op wintersport gaat. Een gewone reisverzekering vergoedt namelijk een aantal kosten niet. Een gipsvlucht is bij de meeste verzekeraars niet gedekt. Gelukkig kun je een aanvullende wintersportdekking afsluiten waarmee de gipsvlucht en bijvoorbeeld ook de ski-uitrusting is meeverzekerd. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over de medische kosten als je onverhoopt valt en van de piste moet worden gehaald.

Het belang van een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking

Met een doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor hulpverlening als je op wintersport gaat. Ook krijg je de kosten van de skipassen, skihuur en eventuele skilessen terug als je door ziekte of ongeluk niet meer kunt genieten van de wintersport. Kosten voor redding en opsporing zijn ook meeverzekerd als je binnen de pistes skiet of snowboardt. Als je buiten de gemarkeerde pistes gaat, ben je verzekerd als je samen met een gecertificeerd skileraar of gids bent.

 

Wintersportdekking bij Veldsink Advies
De Veldsink Wintersportcheck
Bekijk samen met een vestiging bij jou in de buurt of jij al wintersportklaar bent!
Dichtstbijzijnde vestiging

Alvast enkele voorbereidingen treffen?

Een goed begin, is het halve werk. Daarom hebben we hieronder enkele voorbereidingen opgesomd die je alvast kunt treffen:

Is jouw auto al winterbestendig?

Je herkent het vast wel: je wilt in de ochtend vertrekken en dan kom je erachter dat je voorruit is bevroren of de auto start niet door een accuprobleem. Door de volgende 5 tips op te volgen, enkele weken voor je vertrek, ‘tackel’ je de meest voorkomende (op)startproblemen!

 

  1. Wissel tijdig je zomerbanden in voor je winterbanden! Hierdoor heb je meer grip op de weg. In Duitsland is het zelfs verboden om in de winter deel te nemen aan het verkeer met zomerbanden onder je auto.
  2. Controleer of je de juiste ruitensproeiervloeistof hebt bijgevuld. In dit geval de antivriesvariant voor in de winter. De antivriesvariant is blauw van kleur.
  3. Leg de avond voor je vertrekt een speciaal deken op je voorruit. Dit voorkomt dat je in de ochtend moet krassen. Dit is geen prettige start van je wintersportvakantie.
  4. In de winter kan je handrem vastvriezen, afhankelijk hoe hard het vriest uiteraard. Houd hier rekening mee: laat de auto in de eerste versnelling staan. Of als je in een automaat rijdt: zet de handrem in de ‘’P’’.
  5. Zorg dat je de gehele winter een ‘winterset’ in de kofferbak van de auto hebt liggen. Bijvoorbeeld met een goede ijskrabber, ruitontdooier en een slotontdooier. Hiermee voorkom je al de meest voor de hand liggende irritaties.
Welke soorten skipistes zijn er allemaal?

De meest populaire wintersportbestemmingen van Nederlanders zijn Oostenrijk en Frankrijk. Deze wintersportbestemmingen hebben verschillende niveaus qua skipistes. Ieder niveau is ingedeeld per kleur. Het is dus goed om te weten welke kleur bij jou past, want voor je het weet sta je als beginner op een piste voor gevorderden. De volgende kleuren kun je mogelijk tegenkomen tijdens je wintersportvakantie:

 

Groen: deze skipiste is uitermate geschikt voor beginnende wintersporters. Personen die nog moeten leren skiën of snowboarden, starten vaak op de groene piste. De groene piste is in vergelijking met de andere niveaus helemaal niet steil. Hierdoor zal de snelheid waarmee je de piste af gaat vrij laag blijven. Het risico om de controle te verliezen over je board of ski’s is vele malen kleiner dan op één van de volgende pistes.

 

Blauw: het spreekt voor zich dat de blauwe piste iets meer ervaring en vaardigheden vereist dan de groene piste. De blauwe piste is weliswaar van een iets hoger niveau, maar ook hier kunnen beginnende wintersporters nog steeds goed uit de voeten. Op de blauwe piste is het nog niet noodzakelijk om continu te moeten remmen of te kijken waar je naar toe gaat. Dit kan overigens wel per land verschillend zijn. In Frankrijk zijn de blauwe pistes al wat steiler en vragen meer ski-ervaring dan in bijvoorbeeld Oostenrijk.

 

De groene en blauwe pistes die hierboven zijn omschreven waren voor de beginnende- en licht gevorderde wintersporters. De rode- en zwarte pistes zijn voor de gevorderden en de experts op het gebied van wintersport.

 

Rood: de rode piste is zeker niet de makkelijkste piste die je tegen kunt komen tijdens je wintersportvakantie. Op deze pistes zijn veel steile oppervlaktes te vinden. Wanneer je niet ervaren genoeg bent, kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. De rode pistes worden daarom vaak alleen door de ‘’doorgewinterde’’ wintersporters gebruikt.

 

Zwart: deze piste is bedoeld voor de meest ervaren wintersporters. Het is daarom ook niet voor niets de moeilijkste piste die je (mogelijk) zult tegenkomen tijdens jouw wintersportvakantie. De zwarte piste wordt ook het minst vaak bijgehouden van alle pistes op wintersport.

Hoe kun je kosten besparen tijdens je wintersportvakantie?

Naast het hebben van plezier tijdens de wintersportvakantie is het minstens zo belangrijk dat de kosten niet de pan uit rijzen. Daarom hebben we hieronder enkele kostenbesparende tips op een rijtje gezet.

  1. Het kiezen van de juiste bestemming
    Net zoals bij zonvakanties bestaat er ook een verschil in kosten voor wintersportbestemmingen. Zowel het land als het gebied waar je naartoe gaat, heeft invloed op de prijs die je betaalt voor een bepaalde bestemming. Speur hiervoor goed het internet af om kosten te besparen met de keuze voor je bestemming.
  2. Koop de juiste skipas, eentje die bij je past!
    Het in het bezit zijn van een skipas tijdens je wintersportvakantie is natuurlijk noodzakelijk. Wil je de pistes betreden, dan heb je vaak een skipas nodig in deze gebieden. Skipassen zijn niet goedkoop. Dit verschilt per gebied. Is het voor jou niet van belang dat je iedere dag gaat skiën of snowboarden? Bekijk dan per dag of je wilt gaan skiën en koop telkens een pas die geldig is op de desbetreffende dag. Dit kan kostenverlagend werken. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om een dagje te gaan wandelen. In sommige gebieden hoeven kinderen tot en met 10 jaar niets te betalen voor het betreden van een skigebied. Neem dit mee tijdens je speurtocht.
  3. Skiën buiten het hoogseizoen
    Families waarvan de kinderen nog naar school gaan, kunnen (vaak) niet anders. Heb je wel de mogelijkheid om buiten het hoogseizoen te gaan? Maak hier dan gebruik van! Middenin het hoogseizoen zijn de kosten het hoogst. Door in het begin of juist aan het einde van het seizoen op wintersportvakantie te gaan, kun je veel kosten besparen.
  4. Het kopen en onderhouden van je skimateriaal
    Snowboards of ski’s zijn vaak een dure investering. Ga je voor de eerste keer op wintersportvakantie? Dan is het slimmer om te beginnen met het huren van het skimateriaal voor je vakantie. Wanneer je vaker op wintersportvakantie gaat, is het slimmer om eigen materiaal aan te schaffen. Je moet naast de aanschafwaarde ook rekening houden met onderhoud. Ski-onderhoud is over het algemeen goedkoper in de bergen dan in Nederland.
  5. Besparen op de (auto)reiskosten
    Hoe dichter je bij huis gaat skiën, hoe minder kilometers je af hoeft te leggen. Dit resulteert uiteindelijk in minder benzinekosten. Wil je tóch net wat verder van huis? Houd dan bijvoorbeeld rekening met brandstofprijzen. Het is verstandig om in Luxemburg je auto vol te tanken. Of smeer thuis alvast wat broodjes of salades. De prijzen bij tankstations of wegrestaurants kunnen behoorlijk hoog zijn.
Tijdens het snowboarden vorig jaar ben ik op de tweede dag lelijk terechtgekomen op mijn been. Ik kon de hele vakantie niets meer. Gelukkig had ik een wintersportdekking afgesloten. Veldsink heeft me goed geassisteerd bij de afhandeling.
C. Peters
Wintersportcheck

Algemene tips voor het (wintersport)seizoen

Wij geven een aantal concrete tips voor bijvoorbeeld de auto, maar ook voor de wintersport!

Bekijk de tips
Wintersportcheck

Misverstanden over de wintersportverzekering

Wij vertellen je de 3 meest voorkomende misverstanden over de wintersportverzekering.

De 3 misverstanden
Wintersportcheck

Voorkom diefstal van skimateriaal

Hoe zorg je dat dieven er niet met jouw ski’s of snowboard vandoor gaan?

Voorkom diefstal
Wintersport dekking Veldsink
Wintersportcheck
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

  • Telefoon

    040-2635900
  • E-mail

    nuenen@veldsink.nl
  • Adresgegevens

    Park 26 - 28
    5671GA Nuenen

  • Openingstijden

    Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Hidden