Categorieën
- Betalen en sparen85
- Branche5
- De financiële foto10
- Duurzaam16
- Financiële zekerheid69
- Fun1
- Hypotheken95
- Kinderen4
- LevenWonen4
- Lifestyle2
- Maatschappelijk ondernemen1
- Medewerkers15
- Onderneming55
- Overig25
- Pensioen29
- Preventie18
- RegioBank50
- Reizen6
- Risico voorkomen3
- Risicopreventie17
- Sparen11
- Verzekeren35
- Verzekeringen99
- Wonen34
- Zakelijk62

Ben jij goed verzekerd voor zakelijke risico’s?
Als ondernemer doe je er alles aan om de continuïteit en het voortbestaan van het bedrijf te bewaken. Toch loop je risico’s die dit negatief kunnen beïnvloeden. Er zijn verschillende zakelijke verzekeringen die je (financieel) ondersteunen na een ongeluk of schade, zodat je zo snel mogelijk weer verder kunt.

Cybercrime in het mkb – een reëel gevaar
Cybercrime is een serieus bedrijfsrisico, bijna alle mkb-ondernemingen komen er een keer mee in aanraking. Wat kun je als mkb’er zelf doen aan preventie en beveiliging om de kans op cybercriminaliteit te verkleinen? Wij helpen je met preventietips.

Is jouw bedrijf wel goed verzekerd bij brand?
Als ondernemer wil je graag ondernemen en je geen zorgen maken over het voortbestaan van je onderneming doordat de verzekeringen niet goed afgestemd zijn op de risico’s die je loopt, bijvoorbeeld bij brand. Hoe bepaal je wat je moet verzekeren? Met een taxatie krijg je een duidelijk beeld van de waarde van jouw pand en inventaris en kun je zorgen voor een passende verzekering. Heb jij jouw bedrijf goed verzekerd?

Winter! – Tips voor het winterseizoen
Het winterseizoen is begonnen. Zakt de temperatuur onder nul, dan brengt dat ook een aantal risico's met zich mee waar je rekening mee moet houden. Wij geven een aantal concrete tips voor als je bijvoorbeeld met de auto op pad gaat, of op wintersport.

Langdurig ziekteverzuim: hoe ga je daar als werkgever mee om?
Het overkomt iedereen wel eens: grieperig, iets verkeerds gegeten of last van migraine. Gelukkig is in deze gevallen het verzuim in de regel kort. Maar is een van je medewerkers zes weken of langer ziek, dan is er sprake van langdurig ziekteverzuim. Hoe ga je daar als werkgever mee om? Welke stappen moet je zetten om ervoor te zorgen dat de medewerker weer inzetbaar is?

Inbraakalarm verplicht? Schakel hem wel in!
Met bepaalde keurmerken of alarmsystemen krijg je bij veel verzekeraars korting op de premie van je inboedelverzekering. Soms stelt de verzekeraar zo’n alarm verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je een dure inboedel wilt verzekeren. Heb je een alarm laten installeren, dan is het belangrijk om het consequent in te schakelen en dat ook van je huisgenoten te vragen.

Waar let je op bij een e-bike verzekering?
Sinds de opmars van de e-bike neemt de waarde van die gestolen fietsen flink toe. Hoe voorkom je diefstal van je kostbare fiets en hoe sluit je zo verstandig mogelijk een e-bike verzekering af? Wij zochten het voor je uit.

Samenwonen? Regel dit eerst!
Het is zover, jullie hebben besloten om samen te gaan wonen, gefeliciteerd! Deze nieuwe stap in jullie relatie is nogal een verandering in jullie leven en dan is het goed om een aantal dingen te gaan regelen. Hoe gaan jullie je gezamenlijke huishouden voeren?

Een goede reisverzekering is onmisbare bagage
Lekker, de vakantieperiode is weer aangebroken! Hoewel we tegenwoordig ook thuis van heel warm weer kunnen genieten, trekken nog steeds veel mensen er ’s zomers op uit. Ga jij op vakantie? Vergeet dan niet om even naar je reisverzekering te kijken.

Feiten en fabels over de arbeidsongeschiktheidsverzekering
Er gaan helaas een hoop fabels rond over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov). Om jouw keuze weloverwogen te kunnen maken, zetten we de feiten en fabels overzichtelijk voor je op een rij.

Zijn de e-bikes van je bezorgservice goed verzekerd?
Als eigenaar van een winkel of horecazaak is de kans groot dat je door corona overgaat tot het bezorgen van goederen of maaltijden en hiervoor aan je medewerkers een zakelijke e-bike ter beschikking stelt. In hoeverre ben je verzekerd tegen zakelijke e-bike schade?

Geen kentekenbewijs deel III, geen dekking voor diefstal
Wat doe je als je auto wordt gestolen? Juist, je dient een schadeclaim in bij je verzekeraar. Maar wat nou als je kentekenbewijs nog in de auto ligt?

Maak je huis inbraakproof
Helaas zijn er nog steeds inbraken in woningen. De meeste inbraken zijn zelfs overdag, op klaarlichte dag! Je kunt er gelukkig wel iets tegen doen om de kans kleiner te maken. Wij vertellen je hoe je een inbraak kunt voorkomen.

Cybercriminaliteit: Bescherm je privéleven, óók online
Met alle apparaten die we tegenwoordig op het internet hebben aangesloten is de kans dat jij of je gezinsleden ongemerkt te maken krijgen met cybercriminaliteit best aanzienlijk. En dat kan mogelijk grote gevolgen voor jullie privéleven hebben. Wij helpen je om je daartegen te beschermen

Hoe bespaar je geld op de autoverzekering?
Iedere autobestuurder is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Er zijn ontzettend veel verzekeringsmaatschappijen waar je uit kunt kiezen. Maar hoe kies je nu de juiste autoverzekering? En hoe kun je er op besparen? Wij vertellen je er meer over.

Rechtsbijstand in het verkeer: je kan eigenlijk niet zonder
Veel auto's in Nederland zijn alleen WA verzekerd, eventueel met beperkt casco. Maar wat zijn de gevolgen in de praktijk bij een ongeval? In dit artikel geven we een aantal voorbeelden waarmee je zult zien dat het ook voor oudere auto’s belangrijk is om naast de WA dekking een aanvullende voorziening te treffen in de vorm van een rechtsbijstandverzekering.

Spullen lenen of huren? Let op je verzekering!
We lenen steeds vaker spullen en diensten van elkaar en daarmee gaan we verspilling tegen. Een positieve ontwikkeling, maar verzekeringen zijn er nog niet op ingespeeld. Let dus op de risico’s als je iets leent of uitleent.

Veilig met vuurwerk
Vuurwerk zorgt voor een knallend begin van het nieuwe jaar. Zorg er wel voor dat het niet té hard gaat knallen en er geen schade ontstaat door verkeerd afgestoken of rondvliegend vuurwerk! Maak gebruik van onze tips om vuurwerk op een veilige manier af te steken.

Wintersport verzekeren: de 3 grootste misverstanden
Snowboarden en skiën wordt steeds populairder. Toch brengt wintersport ook wel wat gevaren met zich mee. Veel mensen denken dat ze goed verzekerd zijn voor hulp bij ongelukken op wintersport. Toch blijkt dit niet altijd zo te zijn. Wij vertellen je in dit artikel de 3 meestvoorkomende misverstanden die mensen hebben over de wintersportverzekering.

Fraude maakt meer kapot dan je denkt!
Ieder jaar weer zijn er meerdere gevallen van fraude bekend waarbij de fraudeurs uiteindelijk toch door de mand vallen. Wanneer een verzekeringnemer fraude pleegt, kan het flinke gevolgen hebben voor alle lopende en toekomstige verzekeringen.

Hoe voorkom je diefstal van je ski- of snowboard materiaal?
Das pech, ski's weg! Denk je fijn op wintersport te gaan, worden je ski's gestolen. Diefstal uitsluiten kan helaas niet, maar je kunt de kans wel verkleinen. Wij geven je daarvoor een aantal concrete tips.

Ben ik verzekerd tegen brandschade?
Brand kan een hoop ellende en schade veroorzaken. Per jaar wordt er relatief vaak aanspraak gemaakt op de inboedel- en opstalverzekering vanwege brand. Wanneer valt schade nu eigenlijk onder brandschade? En ben je wel goed verzekerd?

Overlijdensrisicoverzekering: wat is er precies aan de hand?
In de media is de afgelopen tijd het nodige te doen over overlijdensrisicoverzekeringen. Wat is er nu precies aan de hand? Wij leggen het graag uit.

Zijn kostbaarheden goed verzekerd bij gebruik door je kinderen?
Maakt jouw kind geregeld gebruik van je dure smartphone of tablet? Of heeft je kind toevallig een smartwatch gekregen als verjaardagscadeau? Stiekem geven we onze kinderen veel kostbare zaken. Maar zijn deze eigenlijk wel goed verzekerd?

Overlijdensrisicoverzekering: weet waar je aan toe bent
Bij het afsluiten van een hypotheek ontkom je er bijna niet aan: de overlijdensrisicoverzekering. Vooraleer je een dusdanige verzekering kan krijgen, moet je aan bepaalde eisen voldoen. En wanneer je eenmaal verzekerd bent, is het dan slim om over te stappen voor een goedkopere premie? Wij vertellen het je!

Veilig op weg met de e-bike
Het is niet meer weg te denken uit ons vervoer: de e-bike. Maar wat zijn nu eigenlijk de veiligheidseisen bij zo een fiets? En waar moet u aan denken als u er eentje heeft en ermee de weg op gaat?

Verlies of diefstal op vakantie? Doe aangifte!
Voor de meesten van ons zit de vakantie er weer op. Hopelijk heeft u heerlijk onbezorgd kunnen genieten. Helaas gebeurt het maar al te vaak: u verliest iets of u wordt bestolen! Help, wat nu? Gelukkig heeft u een reisverzekering. Maar wat vergoedt deze eigenlijk en welke voorwaarden zitten hier aan verbonden?

Keyless entry verzekerd?
Tegenwoordig is een groot deel van de nieuwe auto’s er mee uitgerust, keyless entry. Maar wat moet u eigenlijk doen als er ingebroken wordt in uw auto met keyless entry? Bent u wel verzekerd in zo’n situatie?

Bliksemschade, ben ik verzekerd?
Warme en benauwde zomerdagen eindigen geregeld met een pittige onweersbui. Vaak is het alleen buiten te horen, maar wat moet u nu doen als de bliksem écht een keer inslaat? Bent u wel verzekerd tegen bliksemschade?

Waardevolle tips voor een goede start van uw autovakantie
De zomer is in volle gang en reizigers bereiden zich voor op een zorgeloze (auto)vakantie. Deze zomer hebben veel Nederlanders al te maken gehad met pech onderweg. Lees deze waardevolle tips voor een goede start van uw autovakantie.

Heeft u een persoonlijk noodplan?
Een noodpakket voor het geval van calamiteiten. Heeft u het klaarliggen? Zowel het Rode Kruis als de Overheid adviseren ten zeerste om dit in huis te hebben. Zo bent u verzekerd van een gedegen noodpakket als de situatie daar naar vraagt.

Starters op de woningmarkt onvoldoende op de hoogte van financiële risico’s
Op deze krappe woningmarkt worden starters gedwongen steeds meer eigen middelen aan te wenden bij een woningaankoop. Bovendien blijkt dat juist deze groep onvoldoende op de hoogte is van de financiële risico’s.

Kwart van de jongeren tot 24 verzekert auto op naam van ouder
Kwart van de jonge autobezitters drukt de premie door de autoverzekering op naam van een ouder te zetten. Dit kan echter problemen opleveren bij het uitkeren van schades.

Premie overlijdensrisicoverzekering kan mogelijk omlaag
Overlijdensrisicoverzekeringen worden steeds goedkoper. Mogelijk kan ook uw premie omlaag. In een aantal situaties is daarbij een aanpassing verstandig.

Hoe veilig is uw voordeur?
In 2017 vonden er bij de politie circa 50.000 aangiftes van inbraken in woningen plaats. Alle reden dus om nog eens aandachtig te kijken naar de maatregelen die u als huiseigenaar kunt nemen om de kans op inbraak te verkleinen.