Zijn kostbaarheden goed verzekerd bij gebruik door je kinderen?

Gepubliceerd op 17 oktober 2018

Verzekeren

Maakt je kind geregeld gebruik van jouw dure smartphone of tablet? Of heeft jouw kind toevallig een smartwatch gekregen als verjaardagscadeau? Stiekem geven we onze kinderen veel kostbare zaken. De kans is groot dat je liever niet aan diefstal, schade of verlies denkt. Echter kan het zomaar voorkomen dat er een keer iets gestolen, verloren of beschadigd wordt. Dit kan thuis gebeuren of onderweg. Wat kun je dan doen?

Verzekering

Mocht er een keer een waardevol object beschadigd, gestolen of verloren worden, dan is het fijn om te weten dat je goed verzekerd bent. Voor de meeste mensen is het heel normaal om spullen in huis te verzekeren. Maar wat nou als je kind de dure spullen mee naar buiten neemt? In dat geval zijn er twee mogelijkheden, namelijk: de buitenshuis dekking en de kostbaarhedenverzekering. Beide zijn aanvullingen op de inboedelverzekering.

Buitenshuis dekking

Met de buitenshuis dekking zijn bezittingen buiten de deur ook verzekerd tegen diefstal en schade. Onder de verzekerde objecten vallen onder andere smartphones, laptops en tablets. In de meeste gevallen geldt deze dekking alleen in Nederland. Voor dekking in het buitenland moet er een doorlopende reisverzekering of kostbaarhedenverzekering geraadpleegd worden.

Kostbaarhedenverzekering

Bij de kostbaarhedenverzekering zijn onder andere smartphones, laptops en smartwatches verzekerd, maar ook zonnebrillen vallen onder deze wereldwijde verzekering. Deze verzekering vergoedt vaak een veel hoger bedrag bij schade, diefstal en in sommige gevallen bij verlies, dan wat de standaard inboedelverzekering vergoedt.

In sommige gevallen kan het handig zijn om je bezittingen te laten taxeren wanneer je een kostbaarhedenverzekering af wilt sluiten. Vooral bij sieraden kan dit handig zijn, omdat hiervan de waarde nog wel eens wil veranderen.

Wilt je weten welke verzekering of dekking het beste bij jouw situatie past? Neem dan gerust contact op of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Bron: Zichtadviseurs

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Zijn kostbaarheden goed verzekerd bij gebruik door je kinderen?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden