Op zoek naar een nieuwgebouwd droomhuis?

Ben je van plan om een nieuwbouwwoning te kopen of te huren? Weet je al wat er allemaal bij komt kijken en waar je beslist op moet letten? Welke mogelijkheden biedt nieuwbouw? Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaand huis. Zo krijg je bij nieuwbouw onder andere te maken met meer- en minderwerk, met bouwtermijnen en een bouwdepot. Zorg dus dat je van tevoren goed geïnformeerd bent! En wij helpen je daar graag bij.

 

Home sweet home - deurmat

Vrijblijvend, goed en persoonlijk advies

Oriëntatiegesprek

Het oriëntatiegesprek is een gratis gesprek waarin de financieel adviseur samen met jou kijkt naar de mogelijkheden. Samen bespreken jullie je financiële situatie en de wensen die je hebt. De adviseur geeft algemene informatie over de producten die mogelijk interessant voor jou kunnen zijn. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek bespreek je samen met de adviseur jouw financiële situatie. Samen bespreken jullie welke producten het beste bij jullie passen en welke kosten daarbij horen. De financieel adviseur werkt het advies voor je uit, zodat je alles nog eens rustig door kunt lezen.

Nieuwbouw_rijtjeshuis

Nieuwbouwwoning: van de zoektocht tot het wonen

Een huis helemaal van nu, volledig afgestemd op jouw woonwensen, of een woning waar anderen hun smaak en invloed hebben uitgeoefend? Misschien past het één wel bij je en het andere totaal niet. Het is goed om de verschillen tussen bestaande bouw en nieuwbouw goed op een rij te hebben, zodat je een goede keuze kunt maken.

De voordelen van een nieuwbouwwoning
 • Onderhoudsarm
  Alles aan je nieuwe huis is nieuw en fris. Daardoor heeft je huis de eerste vijf jaar nauwelijks of geen onderhoud nodig.
 • Comfortabel
  Je woning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte, en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor geluidsisolatie. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Daarnaast zorgen moderne technieken in steeds meer nieuwbouwhuizen voor verwarming en koeling
 • Energiezuinig
  Met standaard een energieverbruik dat overeenkomt met energielabel A, is je nieuwbouwhuis zeer energiezuinig.
 • Duurzaam
  Je huis is een stuk duurzamer dan oudere woningen; nieuwbouw belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2.
 • Helemaal op maat
  Meepraten over het ontwerp, een andere indeling kiezen en opties laten uitvoeren. Op vele manieren kun je van een nieuwbouwhuis écht jouw huis maken.
 • Veilig
  Je huis is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Ook de woonomgeving is ingericht volgens de nieuwste inzichten op veiligheidsgebied.
 • Zelf ontwerpen naar smaak
  Je kunt zowel de woning als de tuin zelf ontwerpen en laten maken zoals dat bij jou in de smaak valt.
 • Vrij op naam kopen
  In tegenstelling tot een bestaand huis, koop je een nieuwbouwwoning vrij op naam (v.o.n.): je betaalt geen overdrachtsbelasting en de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht zijn inbegrepen in de koopprijs.
De nadelen van een nieuwbouwwoning
 • Geen bezichtiging
  Een nieuwbouwwoning kun je vooraf niet in het echt bekijken; je beslist aan de hand van bouwtekeningen en schetsen.
 • Niet onderhandelen over de prijs
  De aankoopprijs van een nieuwbouwwoning ligt vast. Bij een bestaand huis kun je onderhandelen over de prijs.
 • De woning kan nog verloot of toegewezen worden
  Er kan sprake zijn van een nieuwbouwloting of van toewijzing door de projectontwikkelaar.
 • Lange periode voordat je er écht kunt wonen
  Tussen de koop en de oplevering zit vaak een lange periode, gemiddeld een jaar.
 • Misschien last dubbele lasten
  Heb je al een woning, dan krijg je vaak langer met dubbele lasten te maken dan bij de koop van een bestaand huis.
 • Keuzes, keuzes, keuzes
  Keuzestress… bij nieuwbouw moet je veel keuzes maken, bijvoorbeeld over meer- en minderwerk.
 • Extra kosten voor inrichting en tuin
  De inrichting van de woning en de tuin brengt extra kosten met zich mee.
 • Niet altijd direct een levende omgeving
  De omgeving van het huis is vaak nog lang kaal en leeg.
Bij onze nieuwbouwwoning hebben we eerst uitgebreid gezeten met onze adviseur. Er kwamen stiekem veel dingen bij kijken waar we zelf in eerste instantie niet aan zouden denken! Dat heeft ons veel geholpen in de (financiële) voorbereiding. Als we weer gaan verhuizen, dan gaan we zeker weer een gesprek aanvragen! Maar voor nu blijven we nog wel even wonen in ons nieuwe droomhuisje!
Celeste B.

FAQ over de financiering van een nieuwbouwhuis

Vier redenen om eerst op hypotheekgesprek te gaan
 1. Je weet meteen of je dat droomhuis kunt betalen
  Er zijn online allerlei tools waarmee je jouw hypotheek kunt berekenen. Maar deze berekeningen zijn slechts een schatting. Tijdens een hypotheekgesprek zal de hypotheekadviseur gebruik maken van een uitgebreide rekentool, waarmee hij of zij een veel preciezere berekening maakt. De adviseur houdt daarbij rekening met al je inkomsten en uitgaven. En weet alles van schenkingen door ouders of grootouders. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je maximale hypotheek is. En wat de maandlasten worden. Dan weet je meteen of je dat droomhuis kunt betalen.
 2. Je kunt beter bepalen wat je wilt
  Wordt het een onderhoudsvrij nieuwbouwhuis of toch die sfeervolle jarendertigwoning? Een gesprek met je hypotheekadviseur kan helpen om de juiste keuze te maken. Hij of zij praat je bij over alle (financiële) haken en ogen van nieuwbouw en bestaande bouw. Ook weet hij hoeveel geld je opzij moet zetten voor onderhoud aan je koopwoning. Als je weet wat de financiële gevolgen van jouw voorkeur zijn, kun je makkelijker zoeken naar een passende woning.
 3. Je verliest geen kostbare tijd
  Voordat je een bod op een huis kunt uitbrengen, moet je weten wat je maximaal kunt lenen. Helemaal als je op zoek bent naar een huis in populaire plaatsen, is het fijn om vooraf de maximumprijs te weten. Daar worden huizen namelijk steeds vaker bij inschrijving verkocht. Alle geïnteresseerden mogen dan tegelijk een bod insturen, waarna de verkopende partij beslist naar wie het huis gaat. Vaak is dat de hoogste bieder met de minste eisen. Ook bieders die geen hypotheek nodig hebben (zonder voorbehoud op financiering), hebben vaak voorrang. Het is dan goed om te weten wat je kunt lenen, zodat je geen kostbare tijd verliest. Dat voorkomt mogelijke teleurstellingen achteraf.
 4. Met een hypotheekgesprek regel je de hypotheek sneller
  Je hebt je droomhuis gevonden! Nu is het tijd om de hypotheek te regelen. Vaak moet dat snel gebeuren. Dan is het prettig als je de adviseur al kent. Dankzij het eerste hypotheekgesprek, heeft de adviseur minder voorwerk en kan hij -na het verzamelen van een aantal verplichte bewijsstukken- de hypotheekaanvraag sneller indienen. En zo heb jij sneller die felbegeerde sleutel in handen!
Hoe woon je duurzaam en hoe financier je dat?
 • Energiebesparende voorzieningen
  Een HR-ketel en zonnepanelen zijn bekende voorbeelden van energiebesparende voorzieningen. Wist je dat tien zonnepanelen je gemiddeld €450,- per jaar op kunnen leveren? Maar ook het voordeel van isolatie (onder andere het dak en de vloer) kan zomaar oplopen tot €550,- per jaar. Zo is de eenmalige investering voor een gemiddelde eengezinswoning van €2100,- in slechts 4 jaar terugverdiend.
 • Financiering verduurzaming
  Wat veel huizenkopers niet weten is dat je extra kunt lenen voor energiebesparende maatregelen. In 2018 kon je nog maar 100% van de woningwaarde lenen bij de bank, tenzij je extra geld nodig hebt om je woning te verduurzamen. Hiervoor kun je 6% meer hypotheek krijgen, ook met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Je maandelijkse hypotheeklasten worden iets hoger, maar door de lagere energierekening zijn je woonlasten onderaan de streep vaak zelfs lager. Voordeel: je hoeft op voorhand nog niet exact te weten welke energiebesparende maatregelen je wilt nemen. Voorwaarde is uiteraard wel dat het volledige bedrag aan deze maatregelen besteed wordt.
 • Energiebespaarbudget
  Deze extra financieringsruimte wordt het Energiebespaarbudget genoemd. Wij kunnen als  financieel adviseur hier meer over vertellen. In voorgaande jaren gingen velen je voor: het aantal leningen voor verduurzaming van de woning is in 2017 namelijk gestegen volgens het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVN). In totaal werden er 3.360 stimuleringsleningen (voor onderhoud, renovatie of restauratie aan woningen) en 3.993 duurzaamheidsleningen (voor energiebesparende maatregelen tegen gunstige tarieven) verstrekt.
Starterslening voor jouw nieuwbouwwoning?

Als starter kan je op de huidige woningmarkt wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom kan je in ongeveer 200 gemeenten een starterslening krijgen. Dit is een aanvullende lening bovenop de hypotheek van je eerste koophuis. Met deze lening overbrug je het verschil tussen de prijs van de woning en de maximale hypotheek. Helaas hebben niet alle gemeenten een starterslening. Het is dus slim na te gaan of de desbetreffende gemeente er wel een biedt.

Een starterslening bestaat uit twee delen

De starterslening bestaat uit een deel dat annuïtair wordt afgelost en uit een deel dat oploopt. Het deel dat annuïtair wordt afgelost noemen we starterslening, het deel dat oploopt heet combinatielening. Voor beide delen heb je de eerste drie jaar geen maandlasten. De aflossing van de lening ‘betaal’ je namelijk de eerste drie jaar met je combinatielening. Deze loopt daardoor altijd op. Het voordeel van deze constructie is dat je de eerste drie jaar wat extra financiële ruimte hebt. Na deze periode van drie jaar betaal je rente en aflossing. En los je dus zowel de starters- als combinatielening af.

Kom je in aanmerking voor een starterslening?

Dat hangt af van een aantal zaken. Allereerst moet de gemeente waarin je de woning wilt kopen een starterslening aanbieden. De voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. Voldoe je aan de voorwaarden? Dan krijg je van de gemeente een aanvraagformulier. Je vult het formulier in, verzamelt de benodigde informatie en stuurt de aanvraag naar het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Zij nemen de aanvraag dan in behandeling.

Let op. Vraag nooit zomaar een lening aan. Het is belangrijk om op een voor jou verantwoorde manier te lenen. Wellicht zijn er nog andere financieringsmogelijkheden te bedenken die beter geschikt zijn.

home_huis_interieur

Maak vrijblijvend een afspraak

Hypotheekactie Veldsink – De Lind
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden