Hypotheekadvies Middelburg

 • Gratis adviesgesprek
 • Wij vergelijken alle aanbieders
 • Persoonlijk en in de buurt
 • Afspraak is afspraak

Ja ik wil geheel vrijblijvend advies!

 

man vrouw hond

Gratis en vrijblijvend advies voor het afsluiten van een hypotheek

Weet je nog niet helemaal waar je aan toe bent of wat wij voor je zouden kunnen betekenen bij het afsluiten van een hypotheek? Loop dan gerust eens binnen bij ons kantoor in Middelburg, je bent van harte welkom! Je krijgt een gratis en vrijblijvend gesprek, zodat je precies weet wat je kunt verwachten wanneer je aan een hypotheek begint. Wij zullen ervoor zorgen dat je een weloverwogen keuze kunt maken tussen alle hypotheekaanbieders. Zo weet je zeker dat je een hypotheek krijgt die volledig bij je past! Jij staat centraal voor ons in het adviseren van de beste hypotheek voor jou! Zien we je op ons kantoor in Middelburg?

Een hypotheek nemen is een belangrijke beslissing

Goed hypotheekadvies is erg belangrijk. Deze heeft namelijk direct een grote invloed op je persoonlijke financiële situatie. Er zijn best wat dingen waar op gelet moet worden bij het uitkiezen van een hypotheek. Zo is  bijvoorbeeld niet alleen de laagste hypotheekrente van belang. Ook de premie, algemene voorwaarden, aflossingen en eventuele risico’s spelen een rol bij het kiezen van de juiste hypotheek. Omdat een hypotheek afsluiten zo een grote impact kan hebben op je leven en de looptijd ervan lang is, moet je weloverwogen een beslissing maken. Een passende hypotheek voor een huis in Middelburg is dus van belang! Onze adviseurs weten alle in’s en out’s van hypotheken en adviseren je dus graag over de best passende hypotheek bij jouw situatie. Dit doen we allemaal gewoon vanuit ons kantoor in Middelburg!

huisdeur_sleutel_home_huis

Veldsink Advies Middelburg onderdeel van een groter geheel

Veldsink Advies is een familiebedrijf dat sinds 1979 klaar staat voor haar relaties op het gebied van onafhankelijk financieel advies. We kiezen samen met onze relaties voor een langdurige vertrouwensrelatie: ‘Door onze betrokkenheid, oprechtheid en het actief luisteren naar de persoon achter de klant schetsen wij waar de daadwerkelijke behoeftes liggen, leveren wij een meerwaarde ten aanzien van financiële oplossingen en organiseren wij financiële rust.’

Veldsink Advies als totaaladviseur

Wij zijn een totaaladviseur op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Heb je een vraag of onzekerheden bij één van deze diensten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Veldsink Advies geeft inzicht in de gelopen-, huidige-, en toekomstige – financiële – risico’s. Met deze risico’s in beeld creëren we oplossingen op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Ons doel: het ontzorgen en beschermen van zowel privésituaties als zakelijke belangen. Dankzij het omvangrijke netwerk van vestigingen hoef je nooit ver van huis. Veldsink: altijd dichtbij. In dit geval zó dichtbij, dat we gewoon in Middelburg te vinden zijn!

home_huis_interieur

Dít moet je weten over een hypotheek nemen in Middelburg

De kogel is door de kerk. Je wilt een huis kopen in Middelburg en bent op zoek naar een passende hypotheek. Wij hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet die je zeker moet weten als je een hypotheek wilt nemen in Middelburg!

Wist je dit al over de hypotheek?

Hypotheekje, boompje, beestje… klaar. Toch? Ook tijdens de looptijd van je hypotheek is het slim om te blijven opletten. Misschien kun je wel besparen op de maandlasten. En wat als je gaat verhuizen of verbouwen? Wij geven je handige info over je hypotheek.

Besparen met rentemiddeling

Als je je hypotheek al een paar jaar geleden hebt afgesloten, zie je de rente steeds verder zakken. Was vijf jaar geleden een percentage van net onder de vijf procent nog gebruikelijk, is dat nu dat gezakt naar één procent. Dat scheelt een stuk in de maandlasten.

Het goede nieuws: daar kun je wat aan doen! Je kunt gebruikmaken van rentemiddeling. Een aantal banken bieden dan een nieuwe, rentevaste periode aan. De nieuwe rente wordt een gemiddelde van je huidige rente en de actuele rente.

Of rentemiddeling gunstig is, hangt onder andere af van je persoonlijke situatie, hypotheekvorm en de hoogte van de rente die je nu betaalt. Het middelen van de rente kan vooral gunstig zijn als je rente nog een paar jaar vast staat en de actuele rente een stuk lager is. Onze adviseurs helpen je graag bij het berekenen ervan.

Een bouwdepot voor verbouwen

Een uitbouw, nieuwe keuken of energiezuiniger huis: er zijn redenen genoeg om te verbouwen. Een stevige spaarrekening of gulle gever is in zo’n geval fijn voor de financiering. Heb je dat geluk niet, dan kun je kiezen voor een bouwdepot. Een taxateur stelt dan eerst vast wat de waarde van je huis zal zijn na de verbouwing. Van dat bedrag kun je maximaal 100% lenen, afhankelijk van waar je het geld aan wilt uitgeven. De rente kun je onder voorwaarden aftrekken van de belasting. Let op: je betaalt wel kosten voor advies, taxatie en de notaris.

Oversluiten bij verhuizen

Je hebt je droomhuis gevonden. Een kans die je niet kunt laten schieten. Je kunt de huidige hypotheek meenemen. Dan houdt je dezelfde hoofdsom met dezelfde rente. Maar als je nieuwe huis duurder is, heb je waarschijnlijk ook een hogere hypotheek nodig. Oversluiten, of eigenlijk een nieuwe hypotheek afsluiten, is dan een beter idee. Waar je ook rekening mee moet houden: bij de verkoop van je huis kun je te maken krijgen met overwaarde of een restschuld. Ook dat heeft gevolgen voor de hypotheek.

Heb je verhuis- of verbouwplannen, of wil je kijken of je kunt besparen? Ook dan kunnen onze adviseurs je voorzien van goed advies.

De Nationale hypotheekgarantie in 2019

Als je een hypotheek wilt afsluiten, is het prettig als dat kan met Nationale Hypotheekgarantie. Niet alleen krijg je dan bescherming als je buiten je schuld om de lasten niet meer kunt betalen, maar je ontvangt ook een korting op de hypotheekrente. Een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) is wel aan een maximum gebonden. Maar goed nieuws: dat maximum stijgt in 2019.

Wat is de maximale koopsom voor een huis met NHG in 2019?

Vanaf 2019 mag een huis maximaal € 290.000 kosten om een hypotheek met NHG te krijgen. Dat is 25.000 euro meer dan in 2018 (€ 265.000). De woningprijzen zijn vorig jaar verder gestegen. De hogere kostengrens voor NHG sluit bij deze ontwikkeling aan.

In 2019 mag je maximaal 100% van de woningwaarde lenen (koopsom of taxatiewaarde: het laagste bedrag geldt). Dit betekent dat de maximale hypotheek met NHG dus gelijk is aan de maximale koopsom. De maximale NHG-hypotheek is in 2019 dus ook € 290.000.

Er is één uitzondering. Als je van plan bent om te investeren in energiebesparende maatregelen voor je nieuwe huis, dan kun je een hogere NHG-hypotheek krijgen: maximaal € 307.400 (106% van de woningwaarde van uw nieuwe huis).

De kosten voor NHG dalen iets

Sluit je een hypotheek met NHG, dan betaal je daarvoor een premie. Sinds 2014 is de premie -1% over de hoogte van je hypotheek- ongewijzigd gebleven. Best een flink bedrag, als je het vergelijkt met bijvoorbeeld 2005/2006. Toen betaalde je voor een hypotheek met NHG 0,28 %.

NHG verlaagt de premie voor 2019 naar 0,9%. Dit heeft te maken met het feit dat het al een aantal jaren goed gaat op de woningmarkt. Dat bedrag mag je overigens aftrekken bij uw aangifte van de inkomstenbelasting. Onze adviseurs kunnen je daar alles over vertellen.

Wat zijn de voordelen van een hypotheek met NHG?

Voor een hypotheek met NHG betaal je een premie, maar daar staat ook iets tegenover. De Nationale Hypotheekgarantie biedt financiële bescherming als je buiten je schuld om de woonlasten niet meer kunt dragen. Bijvoorbeeld door onvrijwillige werkloosheid, wanneer je arbeidsongeschikt raakt of als je gaat scheiden.

De financiële bescherming kan inhouden dat je schuld wordt teruggebracht tot een niveau waarop je de maandelijkse lasten wél kunt dragen. Als in een uiterste geval het huis gedwongen wordt verkocht met verlies, dan betaalt de NHG dat verlies aan de geldverstrekker. Als geldlener houdt je dus minder restschuld over.

Advies nodig?

Onze adviseurs zijn voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk, passend en onafhankelijk advies. Loop gerust eens binnen bij één van onze vestigingen, of maak online een afspraak!

Vier redenen om eerst om hypotheekgesprek te gaan

Lekker gluren op huizenplatform Funda. Voor veel mensen is het een heerlijk tijdverdrijf. Maar als je serieus op zoek bent naar een koopwoning, plan dan eerst een gesprek met een hypotheekadviseur in vóórdat je naar huizen gaat kijken. Waarom? We geven vier redenen waarom je eerst beter een hypotheekgesprek kan aanvragen.

1. Je weet meteen of je dat droomhuis kunt betalen

Er zijn online allerlei tools waarmee je jouw hypotheek kunt berekenen. Maar deze berekeningen zijn slechts een schatting. Tijdens een hypotheekgesprek zal de hypotheekadviseur gebruik maken van een uitgebreide rekentool, waarmee hij of zij een veel preciezere berekening maakt. De adviseur houdt daarbij rekening met al je inkomsten en uitgaven. En weet alles van schenkingen door ouders of grootouders. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je maximale hypotheek is. En wat de maandlasten worden. Dan weet je meteen of je dat droomhuis kunt betalen.

2. Je kunt beter bepalen wat je wilt

Wordt het een onderhoudsvrij nieuwbouwhuis of toch die sfeervolle jarendertigwoning? Een gesprek met je hypotheekadviseur kan helpen om de juiste keuze te maken. Hij of zij praat je bij over alle (financiële) haken en ogen van nieuwbouw en bestaande bouw. Ook weet hij hoeveel geld je opzij moet zetten voor onderhoud aan je koopwoning. Als je weet wat de financiële gevolgen van jouw voorkeur zijn, kun je makkelijker zoeken naar een passende woning.

3. Je verliest geen kostbare tijd

Voordat je een bod op een huis kunt uitbrengen, moet je weten wat je maximaal kunt lenen. Helemaal als je op zoek bent naar een huis in populaire plaatsen, is het fijn om vooraf de maximumprijs te weten. Daar worden huizen namelijk steeds vaker bij inschrijving verkocht. Alle geïnteresseerden mogen dan tegelijk een bod insturen, waarna de verkopende partij beslist naar wie het huis gaat. Vaak is dat de hoogste bieder met de minste eisen. Ook bieders die geen hypotheek nodig hebben (zonder voorbehoud op financiering), hebben vaak voorrang. Het is dan goed om te weten wat je kunt lenen, zodat je geen kostbare tijd verliest. Dat voorkomt mogelijke teleurstellingen achteraf.

4. Met een hypotheekgesprek regel je de hypotheek sneller

Je hebt je droomhuis gevonden! Nu is het tijd om de hypotheek te regelen. Vaak moet dat snel gebeuren. Dan is het prettig als je de adviseur al kent. Dankzij het eerste hypotheekgesprek, heeft de adviseur minder voorwerk en kan hij -na het verzamelen van een aantal verplichte bewijsstukken- de hypotheekaanvraag sneller indienen. En zo heb jij sneller die felbegeerde sleutel in handen!

Onafhankelijk advies inwinnen met een hypotheekgesprek? Kom eens langs bij één van onze adviseurs bij jou in de buurt.

Dit moet je weten over Middelburg

Middelburg, dé stad om te zijn

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Het is een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een levendige stad. Waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken.

Middelburg dankt zijn naam aan het feit dat het ooit de middelste burcht van Walcheren was. In de 9e eeuw, toen de Vikingen Europa binnentrokken, werd op Walcheren een ringwalburg opgeworpen. Middelburg was de middelste en kreeg daarom zijn naam. Toen het gevaar geweken was, ontwikkelde de stad zich tot handelscentrum. In 1217 kreeg Middelburg stadsrechten.

Eigen karakter

Middelburg is een stad met een eigen karakter. Er zijn verschillende pleinen met elk hun eigen uitstraling. De winkelstraten hebben een combinatie van landelijke ketens en lokale ondernemers. Met name op en rond de Markt vind je veel café’s en restaurants waar je tot laat in de avond op het terras kunt zitten.

Genoeg te doen!

Naast de weekmarkt op donderdag, worden er in Middelburg regelmatig andere markten georganiseerd, zoals een kunst- antiek- en ambachtenmarkt, een tweedehands boekenmarkt, een groente- en fruitmarkt, een rommelmarkt en een nachtmarkt. Kijk voor een actueel overzicht in onze evenementenkalender.

Een stadswandeling door Middelburg onder leiding van een gids laat de hoofdstad op een andere manier zien. Of maak een rondvaart door de oude grachten.

De hoofdstad van Zeeland heeft het hele jaar door evenementen die zich vaak in en rond de binnenstad afspelen. Zoals de Mosselfeesten, met veel muziek en natuurlijk: mosselen. Of City of Dance, dat ooit als dancefeest met parade in de binnenstad begon. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig driedaags muziekfestival met allerlei stijlen.

Dit moet je bezoeken in Middelburg

Middelburg is een levendige stad, waar genoeg te doen is! Wij zetten een aantal dingen voor je op een rij.

 • Ik wil iets zien of doen in Middelburg
  Klik hier

 • Ik wil iets eten of drinken in Middelburg
  Klik hier

 • Ik wil bezienswaardigheden bekijken in Middelburg
  Klik hier

 • Ik wil naar een evenement in Middelburg
  Klik hier

 • Ik wil shoppen in Middelburg
  Klik hier

Fijn om in het centrum van mijn eigen stad goed, deskundig en persoonlijk advies te krijgen. Ik mocht kiezen uit verschillende banken, volledig onafhankelijk dus!
J. Dekkers
Hypotheek Middelburg
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden