Per 1 juli 2017 is het een feit: werkgevers zijn verplicht een arbocontract af te sluiten met een arbodienst. En sinds dit jaar controleert de inspectie SZW hier strenger op. Waarom eigenlijk? Met een arbocontract bij een arbodienst zorgen we ervoor dat ziekte en arbeidsongeschiktheid zo min mogelijk voorkomt.

En nog meer… Ik geef u 8 redenen om een contract met een arbodienst te sluiten.

Ondanks uw eigen wijsheid, nonchalance, kostenoverwegingen of omdat u simpelweg geen tijd hebt. Want dat zijn misschien argumenten voor u om het niet te doen.

 1. Als u geen contract hebt, bent u strafbaar. U kunt een boete krijgen van de Inspectie SZW.
 2. Het contract met uw arbodienst moet voldoen aan bepaalde eisen. Wie vertelt u welke dat zijn? Voldoet uw contract niet? Dan bent u ook strafbaar en kunt u een boete krijgen van de inspectie SZW.
 3. U moet een ziekteverzuimbeleid hebben waarbij een arbodienst een adviserende rol speelt.
 4. En deskundige ondersteuning bij de uitvoering van dat beleid. Denk aan de bedrijfsarts, veiligheidsdeskundige, arbeidshygiënist en/of de arbeids- en organisatiedeskundige.
 5. Uw werknemers hebben het wettelijk recht op verzuimbegeleiding als ze ziek zijn.
 6. U wilt goed voor uw werknemers zorgen en vindt het belangrijk dat zij duurzaam inzetbaar én aantrekkelijk voor u blijven, toch?
 7. Oei, iemand verzuimt. En het blijkt geen griepje te zijn, maar een arbeidsconflict. Wat moet u doen?
 8. Tijdens een verzuimcasus moet u als werkgever op tijd verplichte documenten opstellen. Welke documenten precies? Wat moet daarin staan? En wanneer moet dat gebeuren? De arbodienst weet dat precies. En helpt u te handelen in lijn met de Wet Verbetering Poortwachter. Dit bespaart u tijd en geld: u voorkomt loonsancties.

Ons advies: Kies voor zekerheid!

Dat doet u door een verzuimverzekering af te sluiten. U verzekert u tegen de kosten van een zieke medewerker. Als u naast deze verzuimverzekering kiest voor een goede arbodienst dan is uw zieke medewerker ook snel weer arbeidsgeschikt of beter nog voorkomt u uitval. Bij Veldsink Advies werken we samen met goede arbodiensten. Een combinatie tussen verzuimverzekering en arbodienst geeft u de meeste zekerheid. Minder uitval, snellere re-integratie en goede dekking. Dat is het vertrouwen die u van Veldsink mag verwachten!

Vragen?

Wilt u advies over een arbocontract of de verzuimverzekering in combinatie met arbodienstverlening? Neem dan contact met ons op via uw Veldsink kantoor of kijk op www.veldsink.nl/verzuim

 

 

Blog 2 – Een arbocontract is verplicht: 8 redenen om een contract af te sluiten!
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden