Waarom je als ondernemer een actuele RI&E moet hebben

Gepubliceerd op 16 januari 2020

Onderneming

Als je ondernemer bent, dan weet je dat je altijd risico’s loopt. Dat hoort er nu eenmaal bij. Het is wel belangrijk dat je weet wat die risico’s zijn en dat je er iets aan doet om ze te beperken. Daarom heb je een RI&E nodig. Heb je die niet, dan kan dat zomaar € 7.500,- aan boetes kosten! Los daarvan bespaart het op de lange termijn veel andere kosten.

Als serieuze ondernemer weet je natuurlijk waar RI&E voor staat, maar voor de volledigheid: dat is de Risico-inventarisatie en -evaluatie. Daarmee zet je op een rij welke risico’s in jouw organisatie spelen, welke voor jou belangrijk zijn en wat je doet om die risico’s op te lossen of te verkleinen. In de Arbowet is vastgelegd dat iedere werkgever – hoe klein ook – een actuele RI&E moet hebben, met een plan van aanpak waarin staat welke maatregelen nodig zijn om risico’s te verkleinen.

Inspectie deelt boetes uit

Toch heeft meer dan de helft van de bedrijven nog geen RI&E. Bij kleinere bedrijven is dat nog een veel groter deel. Dat is niet slim. Niet alleen omdat een goede risico-aanpak veel verzuim en andere schade kan schelen, maar ook omdat de inspectie SZW direct boetes kan uitdelen. Is er geen RI&E, dan krijg je een boete van € 4.500,-. En zonder bijbehorend plan van aanpak komt daar nog eens € 3.000,- bovenop.

Schakel een professional in

Met een RI&E hou je werknemers gezond, veilig en met plezier aan het werk én voorkom je mogelijk hoge kosten door ongevallen en ziekte. Laat daarom een professioneel bedrijf een goede RI&E opstellen met plan van aanpak. Wil je meer weten over de RI&E voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact op met een van onze zakelijke adviseurs op het kantoor bij jou in de buurt.

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Waarom je als ondernemer een actuele RI&E moet hebben
Direct contact

Veldsink Advies Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden