Categorieën
- Betalen en sparen85
- Branche5
- De financiële foto10
- Duurzaam16
- Financiële zekerheid69
- Fun1
- Hypotheken95
- Kinderen4
- LevenWonen4
- Lifestyle2
- Maatschappelijk ondernemen1
- Medewerkers15
- Onderneming55
- Overig25
- Pensioen29
- Preventie18
- RegioBank50
- Reizen6
- Risico voorkomen3
- Risicopreventie16
- Sparen11
- Verzekeren35
- Verzekeringen99
- Wonen34
- Zakelijk62

Duurzame voornemens? Zo krijgt je huis een beter energielabel
Een energielabel geeft inzicht in hoeveel energie je huis verbruikt. Valt jouw label tegen? Dan is het slim om je huis zuiniger te maken. Wij helpen je bij het kiezen van de beste maatregelen voor jouw huis.

Wat kost een bruiloft?
Een bruiloft is de mooiste dag van je leven. Maar wat kost dat eigenlijk? En aan welke uitgaven moeten jullie denken? Het is slim om de kostenposten op een rijtje te zetten. Wij vertellen je wat je kunt verwachten van je bruiloft qua kosten.

Betaalpas kwijt op vakantie? Dit is wat je moet doen
Na een dagje strand keer je je hele tas ondersteboven, maar je pinpas is nergens te bekennen. Erg vervelend, vooral als je in het buitenland zit. Maar geen paniek, met deze stappen beperk je de schade en zet je met een gerust hart de vakantie voort.

Wonen op het platteland iets voor jou?
Krijg je energie van een leven in een bruisende stad, of zoek je liever de rust op van het platteland? Dat verschilt natuurlijk per persoon. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Huis verbouwen? Vergeet deze zes dingen niet
Een nieuwe badkamer, ruimere keuken of baby op komst. Wat de reden van een verbouwing ook is, aan deze zes dingen moet je zeker denken.

Scheiding: wat komt daar allemaal bij kijken?
Een scheiding is vervelend op persoonlijk vlak, maar zeker ook financieel. Gaan jullie uit elkaar, dan moet je een hoop regelen. Met deze zaken moet je allemaal rekening houden.

Samenwonen? Regel dit eerst!
Het is zover, jullie hebben besloten om samen te gaan wonen, gefeliciteerd! Deze nieuwe stap in jullie relatie is nogal een verandering in jullie leven en dan is het goed om een aantal dingen te gaan regelen. Hoe gaan jullie je gezamenlijke huishouden voeren?

Met subsidie je huis verduurzamen
Wil je je woning isoleren, een warmtepomp of zonneboiler installeren, of je huis aansluiten op het warmtenet? Dan kun je subsidie krijgen. Wij vertellen je er meer over.

Zo weet je wat je aan het einde van de maand overhoudt
Ben je vaak blut aan het einde van de maand? Of spaar je elke maand een beetje? Sparen is belangrijk voor een gezond huishoudboekje. Ook aan de slag? Wij helpen je met deze tips.

Vakantiegeld! Dit doen zij ervan
Vakantiegeld is voor veel mensen een welkome aanvulling op hun inkomen. De een gebruikt het om uit de rode cijfers te komen, de ander om rekeningen te betalen of lekker te shoppen. We vroegen aan drie mensen wat zij met hun vakantiegeld doen.

Wat is het eigenwoningforfait?
Voor het bezit van een eigen woning wordt in box 1 een bedrag bij je inkomen opgeteld, dat is het eigenwoningforfait. Dit geldt niet voor een vakantiewoning, deze valt in box 3. De hoogte van het eigenwoningforfait hangt af van de WOZ-waarde. Iedere gemeente bepaalt jaarlijks deze waarde van het huis.

Zo houdt je kind overzicht in z’n portemonnee
Herken je dat? Je portemonnee is leeg en je weet niet meer waar het geld aan op ging? Dat overkomt niet alleen jezelf, maar ook bij je kind. Veel jongeren hebben geen goed inzicht in hun uitgaven. Met deze drie tips help je je kind om meer overzicht te krijgen in de portemonnee.

Criminelen gebruiken ook WhatsApp
WhatsApp is een hele populaire app die volop wordt gebruikt. Waarschijnlijk gebruiken jij en je kind het ook. Helaas wordt ook WhatsApp steeds vaker misbruikt door criminelen. Hoe? Wij leggen het je uit zodat je ook je kind over de risico's kunt informeren.

De dure decembermaand: hoe voorkom je de valkuil?
Het is december. Een feestmaand die in het teken staat van gezelligheid en samen zijn. Je familie en vrienden zien. En vaak geven we elkaar ook cadeaus. Soms geef je meer uit dan dat je vooraf in gedachte had. Voorkom die valkuil met deze tips!

Welke rente kies ik voor mijn hypotheek?
Zet je jouw rente vast voor een aantal jaar of kies je voor een variabele rente, die maandelijks wijzigt? Hier moet je op letten als je kiest voor een (nieuwe) rente.

Hypotheek oversluiten: de 5 meest gestelde vragen
Zette je jaren geleden de hypotheekrente vast? Dan betaal je misschien wel twee of drie keer zoveel rente als het huidige lage tarief. Je hypotheek oversluiten kan dan een goede oplossing zijn. Of oversluiten voor jou voordelig is, is wel afhankelijk van de huidige hypotheek, de resterende looptijd, de voorwaarden en de kosten die bij oversluiten gerekend worden. We zetten de meest gestelde vragen op een rij.

Van bod tot koopcontract. Wanneer wordt het bindend?
Koophuizen zijn vaak liefde op het eerste gezicht. Bij de bezichtiging weet je het meteen: dit is 'm! Dan ga je een bod uitbrengen. Hoe werkt dat? Is het eerste bod meteen bindend? Wanneer ben je in onderhandeling met de verkoper? Wat zijn jouw rechten als koper? We leggen het graag even uit.

Je baan kwijt, en dan?
Het kan zomaar gebeuren. Een reorganisatie, geen contractverlenging, of misschien bedrijfseconomische redenen. Het gevolg blijft hetzelfde: je wordt ontslagen. Dat heeft veel invloed op je leven, en zeker ook op je financiële situatie. Hoe houd je grip op je geldzaken? We geven een aantal tips.

Je kind wordt 18. Wat verandert er qua bankzaken?
Als je kind 18 jaar wordt verandert er veel. Als ouder ben je niet meer financieel verantwoordelijk voor je kind, maar nog wel onderhoudsplichtig (tot 21 jaar). Wat houdt dit nu precies in? Waar moet je rekening mee houden en hoeveel laat je je kind zelf regelen? We geven graag advies.

Besparen op je maandlasten doe je zo
Verbaas je je wel eens over het verschil tussen je banksaldo aan het begin en eind van de maand? Ongemerkt geven we allemaal soms meer uit dan we doorhebben. Besparen op maandlasten hoeft gelukkig geen pijn te doen: het kan eenvoudig zijn! Vijf tips voor lagere maandlasten.

Verhuisd? Zo maak je snel contact met de buren
Verhuizen naar een nieuwe buurt. Dat betekent naast een heleboel geregel, geklus en gesjouw ook: nieuwe buren. En je woont nog jaren naast hen. Dit zijn de mensen waar je je planten aan toevertrouwt als je op vakantie bent en die de reservesleutel van je huis bewaren. Goed contact is daarom waardevol. Maar hoe pak je dat aan?

Jouw kind een geldezel: ga op tijd het gesprek aan!
Money Mules, de Nederlandse vertaling is geldezel, zijn mensen die hun rekening beschikbaar stellen aan criminelen. Vaak gaat het hierbij om jongeren die niet in de gaten hebben dat ze strafbaar zijn, omdat ze actief meehelpen aan het witwassen van illegaal geld. Zo ga je het gesprek hierover aan met je kind.

Zo ben je andere woningkopers voor
Soms zie je een woning op Funda die helemaal aansluit bij jouw woonwensen. Maar als je dan de makelaar belt, blijkt dat andere geïnteresseerden je al voor waren. Een tegenvaller, aangezien je moet concurreren met andere mogelijke kopers. Hoe zorg je ervoor dat je snel kunt toeslaan, zodat jij juist diegene bovenaan de lijst bent?

Bescherm je kind tegen phishing!
Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een eigen e-mailadres. Vaak wordt dit zelfs al op scholen aangemaakt om zo bij digitale lesmaterialen te kunnen komen. Geen probleem, zolang je jouw kind (en jezelf!) maar wel beschermt tegen ongewenste mail. Al helemaal als het gaat om phishing berichten.

Als starter op zoek naar een woning? Deze tips helpen je
Het is behoorlijk druk op de woningmarkt. Potentiële kopers verdringen zich rond te koop staande panden. Voor veel starters is het daardoor extra lastig het huis van hun dromen te kopen. Ze sluiten achter in de rij aan. Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn. Met deze tips kom je als starter een heel eind.

Past beleggen bij jou? Ontdek het nu!
Word je blij van de huidige spaarrente? Die kans is klein. Beleggen kan ook voor jou een goed alternatief zijn. Misschien heb je er nog nooit serieus over nagedacht. Of blijf je de spaarrekening trouw omdat beleggen simpelweg niets voor jou is. Maar is dat wel zo? Doe de test en check of je misschien een verborgen beleggingswens hebt.

Mama, ik verveel me… – 7 tips tegen verveling
De zomervakantie is pas net voorbij en het is alweer bijna tijd voor de herfstvakantie. Voor kinderen duurt de vakantie soms best lang. Je kind kan zich dus gaan vervelen. Om die verveling te voorkomen, geven wij je zeven tips tegen verveling.

Hoeveel geld geeft jouw kind uit?
Veel ouders vergeten om geldzaken te bespreken als hun kind naar de middelbare school gaat. Het risico is dat het gesprek pas plaatsvindt, als er al iets niet goed is gegaan. Bijvoorbeeld als er teveel geld is uitgegeven. Gaat je dan pas met je kind in gesprek, dan komt het snel over als een verhoor. En nieuwe afspraken voelen als opgelegde regels. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Duurzamer leven? Zo doe je dat!
Schone oceanen, ongerepte bossen en een stabiel klimaat. Dát is wat we wensen voor onze (klein)kinderen en hun kinderen. Maar als we dat willen, moeten we wel iets beter voor onze planeet zorgen. Gelukkig hoeft dat niet moeilijk of duur te zijn.

Open Huizen Dag: waarom je zeker moet gaan
Ben je op zoek naar een huis? Dan kun je eigenlijk niet om 5 oktober heen, dan is het Open Huizen Dag. Op deze zaterdag kun je namelijk uitgebreid rondsnuffelen in woningen die te koop staan. We geven jou een aantal goede redenen om te gaan én een paar tips.

Minderjarig kind gaat studeren: wat kost dat?
Is jouw kind nog geen 18 jaar en gaat hij of zij studeren aan het mbo, hbo of de universiteit? Houd dan rekening met een aantal veranderingen op financieel gebied. Bereid je kind en jezelf op tijd voor, zodat jullie niet voor vervelende verrassingen komen te staan. We geven je drie tips.

Wat leg je uit aan je kind over bankzaken?
Voor volwassenen zijn veel bankzaken logisch. Geld overboeken, een betaalverzoek sturen, de spaarrekening beheren. Maar voor je kind is dit allemaal nieuw. Met deze 5 stappen help je je kind hiermee omgaan.

Wat betekent Prinsjesdag voor jouw portemonnee?
Het gouden koffertje, de koets en natuurlijk de hoedjesparade. Prinsjesdag is een dag vol tradities. Maar het gaat er uiteindelijk om dat het kabinet laat weten hoe het zijn budget het komende jaar verdeelt. Welke sectoren krijgen er geld bij? Wie moet het zuiniger aan doen? Ga je er zelf op voor- of achteruit? Wij lichten er een paar plannen voor je uit.

WOZ-waarde gestegen? Zo check je of het klopt
Elk jaar wordt de hoogte van de WOZ opnieuw bepaald. Op basis van de WOZ-waarde berekent de gemeente hoeveel je aan bepaalde belastingen moet betalen. Wij geven je 4 manieren hoe je de WOZ-waarde kunt controleren. Dan kun je besluiten of bezwaarmaken zin heeft.

Zo voorkom je de grootste valkuil van kleedgeld
Samen met je puber kleding kopen kan best een uitdaging zijn. Smaken verschillen tenslotte. En daarnaast is ook het geld een discussiepunt. Pubers kijken vooral naar het kledingstuk zelf, ouders kijken ook naar het prijskaartje. Tijd voor kleedgeld? Zo voorkom je de grootste valkuil.

Hoe veilig pint jouw kind? Vijf opvoedtips
De helft van alle kinderen van 10 jaar en ouder weet hun pincode uit hun hoofd. Vijf jaar geleden was dat nog 70 procent, blijkt uit onderzoek van het Nibud. Een pincode op een briefje schrijven is niet écht veilig, natuurlijk. Hoe zit dat bij jouw kind(eren)? We helpen je met vijf opvoedtips.

Tijd voor een financiële schoonmaak
Waarom zou je alleen je huis grondig schoonmaken? Pak je portemonnee en bankrekening ook eens aan en breng je geldzaken op orde. Zeg abonnementen op, check je verzekeringen en loop je in- en uitgaven eens grondig door. Met de volgende vijf tips helpen we je een handje. Opgeruimd staat netjes!

In vijf stappen van bieden naar tekenen
Bieden op een droomwoning is voor veel mensen het spannendste deel van de huizenjacht. De vijf stappen van het eerste bod tot het koopcontract tekenen. Hoe gaat het in zijn werk – en hoe houd je je hoofd koel?

Zo regel je je bankzaken veilig
Fraude met bankpas of internetbankieren, een zeer verontrustend idee. De bank doet er alles aan om jouw bankzaken zo veilig mogelijk te laten verlopen, maar je kunt zelf ook je steentje bijdragen.

Op huizenjacht? Ga praten met je adviseur!
Ga voor je op huizenjacht gaat niet zoeken op basis van een snelle online hypotheekscan. Dit bedrag is vaak hoger dan je daadwerkelijk kunt lenen. Ga eerst langs je hypotheekadviseur. Die kan je precies vertellen in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken om teleurstelling te voorkomen.

Vanaf welke leeftijd hoort de pinpas erbij?
Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een eigen pinpas. Maar is dit wel verstandig? Met een pinpas is geld onzichtbaar en de kans op te veel geld uitgeven is groter. Je kunt het beter stap voor stap aan hen leren.

Zo bespaar je geld op een festival
Nederland is een echt festivalland. Maar goedkoop zijn deze feestjes niet. Wij geven je enkele tips om het festivalseizoen (goedkoper) door te komen!

Ouders als financiële coach
Als kinderen leren verstandig met geld om te gaan, ontwikkelen ze een goede financiële basiskennis voor later. Ouders spelen een belangrijke rol en kunnen kinderen op verschillende manieren helpen. Vooral door samen in gesprek te gaan over geld en dat kan gewoon op de bank of aan tafel.

Zo maak je samen met je kind spaardoelen voor 2019
Ieder mens heeft spaardoelen. Wellicht spaar je voor een mooie reis, een nieuwe auto of een keuken. Dat geldt voor jouw kind net zo goed. Hij of zij heeft ook wensen waarvoor gespaard moet worden. Met deze tips help je je kind om zijn of haar spaaldoelen voor 2019 te behalen.

Waarom juist mobiel bankieren je kind helpt
Dankzij internetbankieren, contactloos pinnen, retourpinnen en mobiel bankieren regelen we onze geldzaken heel anders dan vroeger. Het is goed om je kind te leren hoe met deze mogelijkheden om te gaan. En dat kan zeker, want mobiel bankieren is bijvoorbeeld een ideaal hulpmiddel voor je kind om zijn of haar geldzaken te regelen.

Grote uitgave? Pas het betaallimiet aan!
Heb je een nieuwe auto op het oog of sta je voor een andere grote uitgave? Dan kun je zelf het betaallimiet tijdelijk verhogen. Maar let op: doe dit wel op tijd! Wij vertellen je in dit artikel meer over hoe je dit doet.

Deze aftrekposten kun je zomaar vergeten
Tot 1 mei kun je de jaarlijkse belastingaangifte invullen. De belangrijkste gegevens heeft de Belastingdienst al voor je ingevuld, zoals bijvoorbeeld je inkomen en hypotheek. Dit geldt niet voor alle aftrekposten waarmee je het belastbaar inkomen kunt verlagen. Bekijk dus goed of je geen geld laat liggen. Wij geven je inzicht in de 5 meest vergeten aftrekposten.

Handige tips voor de belastingaangifte
Ze liggen alweer op de deurmat, de blauwe enveloppen. Het is dus weer tijd voor de aangifte inkomstenbelasting. Van 1 maart tot 1 mei 2019 kun je aangifte doen over vorig jaar. Slechts een klein deel heeft de belastingaangifte al ingevuld, maar een groot deel nog niet. Raak je altijd de draad kwijt in box 1, 2 en 3? In dit artikel helpen we je op weg.

Net 18 geworden? Dit moet je weten over geld
Ben jij net 18 geworden? Gefeliciteerd! Je mag eindelijk zelfstandig autorijden, stemmen én een biertje drinken in de kroeg. Hartstikke leuk natuurlijk, maar er zijn ook een paar dingen die je móet doen als officiële volwassene. We zetten de belangrijkste graag voor je op een rij.

Weet je dat wij zelfstandig adviseur van RegioBank zijn?
Wij zijn het kantoor om de hoek, waar je persoonlijke service en advies op maat krijgt. Bij ons regel je de geldzaken zoals jij dat wilt. Kom gerust eens langs, de koffie staat klaar.