De dure decembermaand: hoe voorkom je de valkuil?

Gepubliceerd op 12 december 2019

Financiële zekerheid

December staat in het teken staat van gezelligheid en samen zijn. Vaak geven we elkaar ook cadeaus. Daardoor geef je soms onbewust meer uit in deze maand dan vooraf gepland. Eigenlijk is het heel logisch. Er zijn veel speciale december aanbiedingen, er zijn extra koopavonden en vergeet ook niet het gemak van online shoppen. Je wilt de mensen in je omgeving graag blij maken met een leuk cadeau. Allemaal factoren die ervoor zorgen dat we (onbewust) meer geld uitgeven dan vooraf gepland.

Shoppen met een glimlach

Vaak plannen we vooraf sowieso niet hoeveel we willen uitgeven. We weten aan wie we een cadeautje willen geven, maar hangen hier niet meteen een prijskaartje aan. Bij het shoppen zien we producten liggen waar we een glimlach van krijgen of die echt passen bij een bepaald persoon. En hoe vaak lopen we niet op het einde van een shopdag nog tegen iets leuks aan. Die cadeautjes schaffen we vaak extra aan onder het mom van ‘te leuk om te laten liggen’.

Maak het inzichtelijk

Hierdoor bestaat de kans dat je onder aan de streep onbewust meer geld uitgeeft dan noodzakelijk. Je hoeft niet te besparen op cadeaus, maar te veel geld uitgeven kun je voorkomen. Hoe? Bepaal vooraf een budget per persoon. En bedenk passende cadeautjes die binnen dit budget vallen. Houd vervolgens alle aankopen bij, zodat je precies weet hoeveel je al hebt uitgegeven en waar er nog ruimte is. Een budget zorgt voor overzicht en uiteindelijk ook voor rust.

Spaar voor volgend jaar

De decembermaand kan best een dure maand zijn. Het helpt als je in januari alvast gaat sparen voor december. Zet iedere maand een klein bedrag opzij. Dat mis je vaak niet en op het einde van het jaar heb je toch een mooi bedrag bij elkaar gespaard. Benieuwd naar je spaaropties? Dan mag je natuurlijk altijd even binnenlopen bij één van onze adviseurs!

 

Bron: RegioBank

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
De dure decembermaand: hoe voorkom je de valkuil?
Direct contact

Veldsink Advies, Nuenen

 • Telefoon

  040-2635900
 • E-mail

  nuenen@veldsink.nl
 • Adresgegevens

  Park 26 - 28
  5671GA Nuenen

 • Openingstijden

  Van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17:00 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Hidden